Hozzáértők segítségét kérem. Jó ez a futópad otthoni használatra? Túl sokat nem szeretnék rá költeni (több száz ezret), ha lehetséges
Sebesség: 1.0 - 12 km/h.
Ezen nem tudnál sprintelni, így meg korlátozott az értelme. Viszont ha kocogni szeretnél, aminek nem sok értelme van, akkor hasonló gépet olcsóbban is vehetsz, használtan.
Nem tudom mire akartál rábeszélni, de nem vagyok az a könnyen befolyásolható alkat.
Végtelen komolysággal ajánlom, hogy ha még tudod is, hogy a térdeid gyengébbek, sérülékenyek, akkor a lassú futást nagyon felejtsd el. Mert miért? Valahogy nem terjedt még el, de gyors futáskor (sprintelésnél) a térd körüli izmok feszesek, és védik a térdet. Lassú futáskor nem! Hosszú időn át kap állandó rázkódást a térdünk, ez a kocogás, nagyon távol áll a természetes, ideális mozgásoktól. Ezt vagy figyelembe veszed, utánaolvasol még, legalább hallottál ilyet is.
A futógép árát lazacra vagy más halra költeném. Jó kaják, omega3-mal, d-vitaminnal és zselatinnal kiegészítve még az ízületeknek is jót fog tenni.
Ha van egy állapotod, ami miatt nem tudsz gyorsan futni azt én nem bírálhatom fölöl, csak ajánlom hogy a lassú futással ne kocáztass.
Arról pedig bárhol informálódhatsz (ebben tapasztalataim szerint szerencsére megegyezés van), hogy a mozgás a fogyásban alig-alig jut 30% szerephez, persze az egészség hosszú megőrzéséhez szükség van edzésre.
Erősíthetsz otthon, a leghagyományosabb fekvőtámasz-hasprés-törzsemelés-guggolás gyakorlatokkal ingyen átmozgathatod az egész tested - terjed ez (otthon elvégezhető alap erősítő gyakorlatok) egészen a különböző gyógytornákig, amikhez el kell járni edzésre, de megérik. Pilates, Callanetics, harcművészet edzések, Qigong oktatás.. Én nagyon jónak találom ezeket.
A fogyás mégis a táplálkozás függvényében alakul: sok keményítő és növekedési hormont tartalmazó tejtermék fogyasztása idővel elhízáshoz vezet (nem mellesleg betegségek kialakulásához) a zöldségekben gazdag, változatos gyümölcs és húsfogyasztásra épülő táplálkozás ezzel ellenben még betegségek kezelésére is használt terápia, itt keresendő az ember igazi egészsége, és annak megőrzése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!