Fehérjepor nélkül mennyire lehet fejlődni?
Fehérjepor nélkül lehet fejlődni ! De csak akkor,ha megvan az étrend !
Azaz 2 - 2,5 gramm fehérje /ttkg / nap
ch 5-6 gramm ttkg /nap
1 gramm zsír ttkg / nap
ennyi tömegelésnél kell ! :)
Egyet kellene már az elején tisztázni. Amikor tépkiegről beszélünk, akkor olyan élelmiszerekről beszélünk, mint tejből, szójából, búzából, esetleg egyéb növényekből KONCENTRÁLTAN (!!!!) kivont fehérjeporokról, amelyek teljesen (!!!!) természetesek. A tápkiegek olyan élelmiszerek, amelyekben a hatóanyagok mennyiségeit MEGNÖVELIK (!!!!!!)
Tehát el lehet érni eredményt sima, szilárd táplálékkal is. De, mivel Te testépítéssel foglalkozól, tehát fizikálisan, mentálisan az átalgosnál nagyobb terhelésnek teszed ki a szervezetedet, így az átlagosnál nagyobb mennyiségben kellene szerevezetbe juttatni az izmonövekedéshez szükséges tápanyagokat. Vajon ha a 2,5-3,5g/ttkg/nap menyniségű proteint kellene megennem, akkor az napi szinten mennyi szilár kajából, és mennyi olyan minőségi tápkiegből fedezhető, amelyben igen koncentráltan vannak benne?!?!
A #4-es válasz tipukus reklámduma. Én használtam port, és volt amikor nem. Nem volt különbség az izomépítésben. Viszont egyéb nem kívánatos hatásokat tapasztaltam a poroktól (hormonális zavarok, puffadás). Amúgy sem ajánlott napi 3-3,5 g/tskg fehérjét fogyasztani. Ennek egyéb káros, főleg hosszú távú hatásai lehetnek.
Amit viszont sokan elfelejtenek, léteznek esszenciális zsírsavak is, amiket a szervezet nem tud előállítani (hasonlóan egyes aminosavakhoz). A megfelelő zsírok fogyasztasa elengedhetetlen! Mindemellett a tesztoszterontermeléshez is szükségesek. Ami szintén elengedhetetlen, ha izmot akarunk építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!