Tényleg fogyaszt a hullahopp karika?
egy kis cikk :
"Hulahoppkarika: munkában a hasizmok
– Egykor: Kedvelt karikánkat egy játékos lelkületű feltaláló, Richard Knerr alkotta meg, az ő kreálmánya a frizbi is. A hulahopp megjelenése 1958-ban az egész rock and roll generációt lázba hozta. Az első évben negyven millió darabot adtak el belőle, majd két éven belül már százmilliósra növelték az eladást.
– Napjainkban: A karika pörgetése, egyensúlyozása alaposan igénybe veszi a hasizmokat, nem csoda, hogy a problémás hastáji-oldalsó területek szupertitkos karcsúsító fegyvereként emlegetik. Érdemes a nehezebb, fából készült típust előnyben részesíteni a műanyag karikával szemben, előbbi ugyanis jóval hatékonyabb, mint a könnyű műanyag modell.
– A szakértő véleménye:
„Sajnos téves az az elgondolás, miszerint a hulahoppkarika karcsúsítja a derekat. Közvetve persze elősegítheti a karcsúsodást, mivel a karika használata közben felmegy a pulzusunk, és emiatt több kalóriát égetünk. Így ha kevesebb kalóriát eszünk, mint amennyit összességében elégetünk, akkor fogyhatunk a derekunkból is, ám nem kizárólag onnan. Az alapállás mindig vállszéles terpesz legyen, de később akár sétálhatunk vagy táncolhatunk is hulahoppozás közben. Aki negyed órán át képes pörgetni, az komoly egyensúlyérzékkel és izomzattal rendelkezik."
egyébként én is műanyagot vettem és megtöltöttem sóval, kék-zöld vagyok tőle, de megéri :)
menj el a Delfin játékboltba. 1600ért vettem,és jó nagyon :)
gondolom tudod hol van, tűzoltósággal szemben, az Árkádia mellett
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!