Pristorius, egy újabb dopping-ügy is egyben?
tehát történt a dolog, na de most meg találtak testosteronos injekciókat meg még valami hormonos ampullákat.
Szerintetek ez lesz az újabb dopping-botrány az élsportban? Egyáltalán létezik élsport dopping nélkül?
Élsportban "bentlevők" főleg írhatnának így anonim módon! :)
élsport nincs dopping nélkül aki azt mondja nem ahsznál illegális szert és pl nem sakozó bár ott is leeht pszichotróp anyagok használata , az kamuzik.
Manapság már nem az elavult androgenikus/anabolikus szteroidokat használják.Azok már a 2000 évek elején kimentek a divatból.esetleg testépítő v erőatléták használják őket eggyes elmaradottad országokban.
manapság amik mennek a THG -n kívül a növekedési hormon faktorok és peptikdek, miosztatin készítmények.ez útóbbi ígérkezik a legnagyobb áttörésnek !!
Csak sajna amik kaphatók(és most nem a shop.builders baromságokra gondoltam)hanem pl andarine ostarine.ezek a jövő:de ezek még kísérleti fázisban lévő szerek, de ígéretes jövő áll előttük.
Képzleje elmindenki aki ezt olvassa és gondolkodott már vmi anabolika szedésén.
Felfedeznek egy szert v szereket -később majd molekuláris kötéseken finomítanak h kevesebb legyen a mellékhatás,-amik 3-4 szeresére emelik a szteroidok hatását.
A mechanizmus alapján blokkolják a test más androgén receptorokkal ellátott szöveteit az izmokon kívül, pl prosztata, hajas fejbőr stb, és szer ott fejti ki hatássát ahol kell az IZOMBAN!
És ennek a két szernek van még egy nagyobb kutatási területe, nevezetesen h olyan izmon kivüli androgén gátló készítményt kísérleteznek ki, ami az ösztrögén kialakulását, v kötődését is megakadályozza.
Nos mindenki gondoljon csak bele ha pár év múlva ezeket is úgy veszik majd mint a danabol tabikat, mi itt a sportban és főleg a hobbi felhasználók tekintetében.
Az nem igaz, hogy az élsport nincs dopping nélkül! Azt gondolom, hogy a dopping inkább egyéni számokban fordul elő.
Itthon elég sokat vizsgálódik a WADA. Én főleg a csapatjátékosokról tudok nyilatkozni. Pl volt olyan, akit 5x vizsgáltak egy évben. De egy jól sikerül meccs után már az öltözőbe indulás előtt lecsaptak rá. Mivel nem sikerült neki vizeletet adni, az egész busz ott várt rá. Persze negatív lett a teszt.
hát nekem is van némi közöm az élsporthoz, csak nem sportolóként, és azért én se vagyok túl naiv.
igazából én a lebukásos storykat nem értem, na meg a WADA eljárásait se, hogy azok mi alapján szúrnak ki egyeseket, míg mások éveken keresztül tudják csinálni amit csinálnak ...
a fene se érti ezt, legalábbis én nem.
hát látjátok, nála se derült volna ki az életben, ha most nem találják meg ezeket nála.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!