A Tejsavó fehérje meg a tejpór ugyanaz?
Figyelt kérdés
2013. febr. 14. 14:52
2/3 anonim válasza:
Nem, a tejpor az szárított tej, mely porlasztva szárításasal készül, benne marad a tejcukor és tejzsír egész mennyisége. A fehérjetartalma kb 30% és annak is csak egy része tejsavó, másik része kazein. A tejcukortartalma pedig kb 45-50%
A tejsavó az sajt- és a túrógyártás során keletkezik melléktermékként. Tejsavóprotein gyártáshoz az édes tejsavót használják fel, tehát a sajtgyártás során keletkező még folyékony tejsavót. A tejsavót szűrik, eltávolítják a tejcukor nagy mennyiségét, majd porlasztva szárítják.
A fehérjetartalom kb 70-90%, attól függ, hogy milyen tisztaságú alapanyagról beszélünk.
3/3 anonim válasza:
Meg lehet valahogy állapítani hogy a tejalvófehérjének eladott termék valójában tejpor? (ízesített termékről van szó)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!