14 éves vagyok, átlagos testalkatú vékony voltam. De az utobbi időben felszaladt 5-6kg zsír. Most egy kicsit hájas vagyok. Mit csináljak, de úgy hogy ne nézzek ugy ki mint egy testépítő?
testmagasságom:156cm
súlyom:52-55kg
a hasam körfogata:77-78cm
életkorom:14év
Nem a márkával van a gond, hanem az összetétellel. Viszont kijelentetted, hogy te ezeket szeretnéd enni. Akkor miről is beszélünk?
Most elkezdhetnék írni mindenfélét a napi ajánlott fehérje, szénhidrát, szírbevitelről, meg ilyenekről, de nincs értelme. 14 éves vagy azt add amit jónak látsz, nem hiszem, hogy nekiállsz számolgatni, hogy naponta miből hány grammot viszel be. Különben is, fejlődő szervezet vagy.
Hogy jönnek ide a testépítők? A testépítők nem hájasak, max tömegeléskor van rajtuk egy kis zsír...
Szálkásító étrend kell és heti 4-5 aerob edzés. Nem márkás kaját kell venni, hanem NORMÁLIS kaját. Ehetsz te akármilyen márkás katyvaszt, ha felér egy szívrohammal az összetevői miatt. Tessék sok fehérjét enni, csirkét, pulykát, tojást, egyél rengeteg zöldséget, mellőzd a cukros üdítőket, a fehér lisztet (tehát a fehér kenyeret, tésztát), helyette teljes kiőrlésű dolgokat egyél, lefekvés előtt ne egyél szénhidrátot, hanem túrót. Emellett pedig járj el rendszeresen futni vagy biciklizni, az a legegyszerűbb megoldás.
Bár én inkább a tömegnövelést javasolnám, mivel elég vékonyka vagy, de hát te fogyni szeretnél, és nem formásodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!