Pontos az a kalóriaszámláló, ami a futógépen, lépcsőzőgépen kiírja mennyi energiát használtunk fel?
milyen futógép?:)
mert az 500ezer forintos gép komputere az már kér magasságot,testsúlyt,életkort,nemet,méri a pulzust,amiből tud számolni egy kb 80% pontosságú eredményt,ami viszonylag jó.
az 50ezres gép meg mutatja a sebességet,meg az időt,használható edzésre,de a fenti adatok megadása nélkül csak egy hasraütés szerű adatot mutat.
Ez biztos, hogy az olcsóbb kategória, mert nem kér ilyen adatokat.
Ha kiírja, 1 óra kocogás után, hogy 650 kalóriát elégettem, és én 170 centi magas, 70 kilós vagyok, akkor ez azért nagyjából pontos eredmény?
nem.
a minimális becsléshez szükséges a 4 adat megadása.
vegyél egy kalória,pulzus mérő órát mellé,olyat amelyik kéri beállításkor a 4 adatot.
a drága gépek is csak egy egyszerű fizikai képletet számolnak ki. nem azt mutatják, mennyi kalóriát égettél el, hanem azt, hogy hány kalóriányi munkát végeztél el...
pl ez egy futógépen testsúly szorozva sebesség szorozva az emelkedő dőlésszögének koszinuszával. ezt számolja neked a gép folyamatosan. köze nincs ahhoz, hogy te mennyi energiát használsz fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!