Melyik a jobb súlyzózásnál?
tehát az a jobb ha kis súlyokkal edzek, és megcsinálok pl fekvenyomásból 6*8-at vagy csináljak nagy súlyokból 6*8-at? mert hallottam olyant hogy kis súlyokkal kell mert begyullad az izom, meg hallottam olyant hogy akkora súllyal kell csinálni hogy alig bírd az utolsót kinyomni, meg hallottam olyant h ne csináljak 8 kinyomást, hanem csak 5-et de akkor már az 5. alig bírjam kinyomni!
szerintetek mi a jobb??
ja meg egyébként most kezdtem konditerembe járni, eddig itthon edzettem
és most leszek 2 hónap múlva 15 éves!
és milyen edzés terv lenne ideális?
Akkora súlyok kellenek, amivel éppen megy még szabályosan a 10-12 ismétlés. Te még ne menj nagyobb súlyokra, amivel csak 6-ot tudnál kinyomni. Ilyen korban még nagyon kell vigyázni az ízületekre és a gerincre.
Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzés kell 2 hónapig:
Majd végezhetsz utána 1-2 hónap un. A-B-A, B-A-B edzést:
Utána válthatsz heti 3-4 napos osztott edzésre, ahol már heti egyszer dolgoztatunk meg egy izomcsoportot, de akkor keményen és több gyakorlattal.
De ezek csak minta edzéstervek, tehetsz be más gyakorlatokat is, sőt, hetente érdemes mindig valamit változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!