Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyik a jobb súlyzózásnál?

Melyik a jobb súlyzózásnál?

Figyelt kérdés

tehát az a jobb ha kis súlyokkal edzek, és megcsinálok pl fekvenyomásból 6*8-at vagy csináljak nagy súlyokból 6*8-at? mert hallottam olyant hogy kis súlyokkal kell mert begyullad az izom, meg hallottam olyant hogy akkora súllyal kell csinálni hogy alig bírd az utolsót kinyomni, meg hallottam olyant h ne csináljak 8 kinyomást, hanem csak 5-et de akkor már az 5. alig bírjam kinyomni!

szerintetek mi a jobb??

ja meg egyébként most kezdtem konditerembe járni, eddig itthon edzettem

és most leszek 2 hónap múlva 15 éves!

és milyen edzés terv lenne ideális?

2013. febr. 7. 14:04
 1/1 anonim ***** válasza:

Akkora súlyok kellenek, amivel éppen megy még szabályosan a 10-12 ismétlés. Te még ne menj nagyobb súlyokra, amivel csak 6-ot tudnál kinyomni. Ilyen korban még nagyon kell vigyázni az ízületekre és a gerincre.

Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzés kell 2 hónapig:

[link]

Majd végezhetsz utána 1-2 hónap un. A-B-A, B-A-B edzést:

[link]

Utána válthatsz heti 3-4 napos osztott edzésre, ahol már heti egyszer dolgoztatunk meg egy izomcsoportot, de akkor keményen és több gyakorlattal.

[link]

[link]

De ezek csak minta edzéstervek, tehetsz be más gyakorlatokat is, sőt, hetente érdemes mindig valamit változtatni.

2013. febr. 7. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!