Miért mozgás után kezdem el érezni, hogy "mozogtam"?
Figyelt kérdés
Ma voltam kondiba edzeni,és edzés közben persze éreztem néha a lábamat úgymond,de igazából most,hogy itthon vagyok kb. 2-3 órája, kezdtem el érezni a lábamban a dolgokat...Ez normális? Nem kifejezetten izomlázra gondolok, ez annál sokkal gyengébb,csak gondoltam rákérdezek :)
29/L
2013. febr. 5. 12:31
1/6 anonim válasza:
Mert utána indul be az izom regenerálódása.
2013. febr. 5. 12:36
2/6 A kérdező kommentje:
köszi!
valahol amúgy azt olvastam,hogy nem is akkor fejlődnek az izmok illetve "ég" a zsír,amikor konkrétan mozgunk, hanem akkor amikor nem mozgunk, vagyis pihenő szakaszban vagyunk.ez igaz ?
2013. febr. 5. 12:42
3/6 anonim válasza:
Az információid helyesek. :) Edzés közben - némi túlzással - "elpusztítod" az izmod, mikroszakadások jönnek létre, később ezt regenerálja a szervezet több/erősebb izomszövet létrehozásával. Persze ehhez kell a megfelelő mennyiségű tápanyag, illetve biztosítani kell a pihenést is.
2013. febr. 5. 13:53
4/6 A kérdező kommentje:
wow,nagyon köszi az infót! :) egyszer szeretnék én is olyan okos lenni,mint a szervezetem :)és mi van abban az esetben, ha edzel ugyan, de nincs se izomlázad,se "mozogtam" érzésed utána,pedig "dolgoztál" rendesen?Mert ilyen is szokott lenni..akkor az az edzés nem volt hatásos annyira?
bocsi,tudom,nem ez volt a főkérdés,de jön az ihlet egyfolytában :)
2013. febr. 5. 19:15
5/6 anonim válasza:
Hát erre nem tudok neked konkrét választ adni, ez egyén és/vagy izomcsoport függő. Nekem a vállam és a bicepszem szinte soha nem izomlázas, mégis - magamhoz képest - jól fejlődik. A tricepszem/mellem/combom/hátam viszont általában másnap totál izomlázas. Szóval konkrétan a válaszom: a másnapi izomláz hiánya nem feltétlen jelzi azt, hogy nem dolgoztál jól. Viszont ha egy izomcsoport korábban rendszeresen izomlázas volt és később már nem az, az esetleg valamit jelezhet. Persze itt most nem arra gondolok amikor az első héten a hajad is izomlázas, hanem az első 1-2 hónap után érezni fogod, hogy mi a tendencia.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!