Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van itt olyan ember, aki...

Van itt olyan ember, aki tisztában van azzal, hogy itthon a Kempo nem kizárólag Zen Bu Kan-ból áll?

Figyelt kérdés
Ahány kérdést láttam a Kempoval kapcsolatban,mindig csak rájuk hivatkoztak...ez hülyeség! Mintha csak ők léteznének kis hazánkban..

2013. jan. 27. 21:17
1 2 3
 21/26 aikiboxer ***** válasza:
Tényleg, ha már itt tartunk, Kérdező, linkelj már pár kempo klubot, amelyet ismersz, kíváncsi vagyok! Nem is hallottam még ilyenről itthon a ZBK-n kívül.
2013. jan. 28. 11:56
 22/26 A kérdező kommentje:

Az egyik például a Nihon Kempo Jitsu, velük még nem sokszor találkoztam személyesen,nem ismerem annyira őket.

Legújabb irányzat az országban a Shorinji Toraken Ryu Kempo. A stílus vezetője Soke Ray D. Ferrell (őt személyesen is ismerem, évente többször is megtisztel minket jelenlétével).

Több infó: [link]

[link]

Akkor ott van a Kuryafat Kempo, amit Shihan Lakatos Csaba 'hozott be' az országba 80-as évek elején. Magyarországi vezetőnk Shihan Lengyel Tamás, neki köszönhető,hogy a mai napig megtalálható hazánkban ez az irányzat.

www.kurayfatkempo.hu

Ezek mellett ott van a Hungarian Kempo. A szervezet jelenlegi vezetője Lacza Ádám Illés. Egyik ismert képviselője Juhász Ferenc volt, akinek az emlékére évente megrendeznek egy emlékversenyt, mely mára már világkupává nőtte ki magát.

[link]

Persze van még számos 'kisebb' stílus, mint például a Fighting Kempo vagy a Kobudo Kempo,stb

De hivatalos szervezetekről a fentebb említett stílusoknál tudok. Lehet hogy van még más, de ők nagyon rejtőzködhetnek, mert nem igazán találkozunk velük, max egy-egy emberrel néha napján :)

A lényeg,hogy nem egyedül a Zen Bu Kan létezik itthon :)

2013. jan. 28. 21:25
 23/26 anonim ***** válasza:
25%

De Indiában Silat gayong van és nem kampó . Ami itt Magyarországon van az a kempo küzdősport,

karate,kung fu, zan bu kan keverék vagy mi .

Harcművészet ami Indiában van az gyilkolásra van és volt.

Ami itt van azzal pedig az edző gyűjt az Audi A6-ra

2013. jan. 29. 18:23
 24/26 A kérdező kommentje:

Ez nem igaz,a mi egyesületünkben egy forint sem kerül az edzők kezébe!

Nem is lehet,mivel nonprofit szervezet!

A befolyó pénzből próbáljuk fenntartani az egyesületet,ami bizony nem könnyű! Ha még pénzt is vennének ki,akkor nem lenne egyesület...

A másik dolog,hogy a mi stílusunknak pl köze sincs a Zen Bu Kan-hoz! Tehát ilyen hülyeséget ne írj,hogy Magyarországon minden Kempo stílus ZBK-ból, karatéból, kung fuból összegyúrt valami!

2013. jan. 29. 18:38
 25/26 anonim ***** válasza:
48%

Nos, ebben az esetben meg lehet nézni a nonprofit kempo milyen mozdulatokat tartalmaz, milyen mozgás jellemzi, és akkor el lehet dönteni hogy nem sok hasonlóságot mutat az indiai HM-ekkel.

Az meg kezd meddő vitává válni itt a fórumon, hogy a Kempo az indiai harcművészeteket jelent-e, vagy valami karatés beütésű küzdősportot Eurpóbában, Japánban esetleg még Amerikában? De itt most tényekről lenne szó..

2013. jan. 30. 00:46
 26/26 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy például a BVSC-ben nem ZBK Kempót oktatnak, hanem a Nemzetközi Kempo Szövetség által elismert harcművészetet. Továbbá a ZBK nem is kempo, hanem egy fiatal karate irányzat. Sőt, még tudnék kb. 4-5 egyesületet felsorolni, ahol nem ZBK-t oktatnak.
2014. febr. 16. 02:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!