Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Van itt olyan ember, aki...

Van itt olyan ember, aki tisztában van azzal, hogy itthon a Kempo nem kizárólag Zen Bu Kan-ból áll?

Figyelt kérdés
Ahány kérdést láttam a Kempoval kapcsolatban,mindig csak rájuk hivatkoztak...ez hülyeség! Mintha csak ők léteznének kis hazánkban..

2013. jan. 27. 21:17
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Ilyen alapon nem találsz ma egyetlen egy 'igazi' harcművészetet sem,hisz érték őket ilyen-olyan külső hatások,változtak,stb... ahogy egyébként régen is: adott egy mester, x éve foglalkozik valamivel,de egyszer csak találkozik egy másik stílus képviselőjével egy másik kultúrából, 'elles' tőle valamit, megtetszik neki és beleépíti a repertoárjába...láss csodát egy új stílus van születőben!

Mivel a harcművészeteket is emberek alkották - az emberek változnak, alakulnak -, nem lehet elvárni, hogy teljes egészében minden változatlan maradjon.Egyébként nem is lehet ezt megvalósítani, főleg nem távol attól a kultúrától,ahonnan származik az adott dolog.

De tisztelegve a régi hagyományok előtt és igazodva a mai korhoz, lehet valaki jó harcművész függetlenül a stílustól.

Egy olyan ember, aki régóta és komolyan foglalkozik a harcművészetekkel, sporttal, sosem mondana olyat egy stílusra, hogy jó vagy rossz. Egy-egy személy lehet jó vagy rossz, de nem maga a stílus.

Nem tudom te mivel foglalkozol és nem is érdekel, mert neten bármit lehet mondani, de ha ténylegesen közöd van a harcművészetekhez,küzdősportokhoz, vagy bármilyen sporthoz, lehet el kéne gondolkodni, hogy neked nem ez való... mivel a tisztelet és az alázat szikráját sem fedeztem még fel egyetlen hozzászólásodban sem. Márpedig aki nem aktív a résztvevője ennek a 'kis világnak' ne alkosson se róla, se a résztvevőiről véleményt. (nem itt olvastam egyedül kommentedet ebben a témában, úgyhogy vedd úgy, hogy ez mindre reakció)

2013. jan. 28. 00:44
 12/26 A kérdező kommentje:

Nem kioktatást vártam,kíváncsi voltam,hogy vajon a Zen Bu Kan Kempon kívül ismertek e más stílusokat!

Ilyen hozzászólásokat várok!

2013. jan. 28. 00:47
 13/26 anonim ***** válasza:
42%

Egy küzdősportot nem szerencsés dolog egy ősi harcművészet (vagy az ősi harcművészet) után elnevezni. Még sikerhajhászást sejthet mögötte az ember.

De a 2. résszel egyetértek, Aikiboxer kicsit magába szállhatna! Több tiszteletet, folyton felvág itt a box meg aikido tudásával, mintha ő építette volna itt a 4-es metrót. Hihetetlen, ahogy Ford Fairlane mondaná:

"Eszem f@szom megáll!"

:D

2013. jan. 28. 00:47
 14/26 A kérdező kommentje:
Az egész kommentet teljes egészében neked szántam!
2013. jan. 28. 00:51
 15/26 aikiboxer ***** válasza:
TáplálkozásHarcműves: :D
2013. jan. 28. 01:05
 16/26 anonim ***** válasza:
42%
Én más ingét nem veszem magamra, szerintem Aikiboxerre vonatkozott.
2013. jan. 28. 01:20
 17/26 A kérdező kommentje:
Óóó nem, biztos lehetsz benne, hogy nem rá vonatkozott!Kizárólag rád!
2013. jan. 28. 09:37
 18/26 anonim ***** válasza:
11%
Ugyan már :)
2013. jan. 28. 10:09
 19/26 anonim ***** válasza:
Szégyelljük már magunkat, hogy nem dőlünk be minden hangzatos dolognak.... vagy ne inkább mégse. :D
2013. jan. 28. 10:41
 20/26 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Minden másodiknak jut csak az eszébe? Én azt hittem, hogy minden elsőnek is.
2013. jan. 28. 11:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!