Ezt jelenti a testzsírszázalék?
Hogy a kilogrammokban mért testtömegből hány kilót ad a zsír? Én ezt hallottam.De nekem 20% körül van ami 15 kilót jelent ami a 75 kilómhoz képest aránytalanul soknak tűnik.
Vagy ez lehetséges? 185 cm vagyok,átlagosan izmos,kis felesleggel.
17/F
Láttam valami összehasonlító képet,azon leginkább a 20%-ra hasonlítottam.75-nek a 20%-a 15..
Vagy ez hülyeség?:D
nem kilót feltétlen.
százalékot.
17 évesen meg a 12-15% teljesen jó.
5%os tzs az a testépítő beszálkásított szint.
szóval ha 20%on vagy,akkor 5-8%ot érdemes csökkenteni.
mérni meg azért érdemes,hogy legyen viszonyítási alapod,önismereted.
fél év után meg szemre megmondod,hogy kinek mennyi nagyjából a testzsírja és akkor már valóban elég a tükör is.
Nem nagyon találtam adatot a zsírszövet sűrűségéről, csak valami orvosi fizikai számolásos példában: 930 kg/m3.
Az emberi bőr felülete 18000 cm2 (ezt meg máshol olvastam, ez is pontatlan lehet).
Ha ez alatt csak 1 cm zsírréteg van, akkor az már 18000 cm3, ami már magában majdnem 17 kg. Jó, ilyen helyeken, mint fej, arc, nyak, talp, tenyér stb. biztos nincs 1 cm vastagon, de ez alapján reális lehet.
A testzsírszázalék azt jelenti hogy a testeden hány kiló zsír van,és ebböl tudod kiszámítani hogy mennyi a sovány testsúlyod,azaz a zsírmentes testsúlyod.Pl én 54kg vagyok elég hájas és nincs izmom.A hasam körfogata 78cm.Ebből számol,az eredmény: a hasamon 25cm-es hájréteg van,a testzsírom 24%ami azt jelenti,hogy a testem 24%-a zsír.
Ez a pontos magyarázat.Mellesleg megkérdezem,hogy ez szerinted sok e?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!