Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Testzsírszázalék mérésen...

Testzsírszázalék mérésen kívül hogy tudnám ezt másképp eldönteni?

Figyelt kérdés
Edzettem kb. 1 évet, aztán abba kellett hagynom úgy nagyjából 6 hónapra, most 1 hónapja edzek újra. Mivel olyan 5-6kg izmot biztos leadtam és zsírt meg szedtem fel így kg-ban kb. ugyanott vagyok ahol voltam, viszont az összetétel nem az igazi... A kérdésem az arra vonatkozik, hogy mivel most tömegelek a 4 hét alatt kb 3 kg-t szedtem fel, ezt úgy gondolom hogy annyira nem rossz, viszont a helyzet az, hogy azt érzem, hogy néhány nadrág jobban feszül rajtam mint eddig, főleg combban, holott lábra még nem is edzhetek a sérülésem miatt, csak felsőtestre, tehát oda csak zsír mehetett, még a felsőtestemen se nagyon látok sok változást, fejlődést csak annyiban veszek észre, hogy már jobban bírom azzal a súllyal amivel kezdtem. Most akkor hogy dönthetném el, hogy zsír vagy izom jön-e több fel rám?

2012. nov. 4. 20:33
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezt tükörben azért elég jól látni, hogy mennyire lettél fedett. Egyébként naturálban havi 1kg izmot (netto izom! nem zsíros vizes) tudsz felszedni az első évben, tehát a többi lehetett éppen zsír is némi glikogénnel, ami feltölti a ch raktárakat.

[link]

2012. nov. 4. 20:59
 2/5 A kérdező kommentje:
hát ez a fő benne, hogy a tükörben se túl sok változást látok, talán minimálisat nőtt a mellem meg a karom de nem számottevő. köszi a választ mindenesetre.
2012. nov. 4. 21:05
 3/5 anonim ***** válasza:
vannak rá tolómérős mérési módszerek, hogy megtudd a testzsírszázalékot, de fontosabb a tükör, az nem hazudik, kivéve, ha nem az elvarázsolt kastélyban nézelődsz.:)
2012. nov. 4. 21:09
 4/5 A kérdező kommentje:
sose lehet tudni.. :D köszi.
2012. nov. 4. 21:15
 5/5 anonim ***** válasza:

minden hónap elején leméred a különböző testrészeid feszített kerületét a derék,csípőt is,és beirkálod az edzésnaplódba,vagy valahova.

meg persze mérsz testsúlyt,meg testzsírt is nézhetsz.

így tudod követni a fejlődést,stagnálást,hanyatlást és naprakészen tudsz arra reagálni ha valami nem oké.

2012. nov. 4. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!