A nap kérdése hogy a tánc sport-e?
Lehet az is.
Egy sporttal sem ér fel? Mit értesz sport alatt?
Azt tudtad, hogy pl. a sakk is sport?
A vívás olimpiai sportág, pedig "csak ácsorognak" a páston. A lovaglás is az, pedig "csak üldögélnek" a lovon. Érted...
Most megsértve érzed magad, mert valaki egyenrangúnak gondolja magát veled? Most a tánccal vagy a barátnőddel van bajod?
Hova sorolnád a Jégtáncot? Az RSG-t (RG-t)? A szinkronkorit, szinkronúszást? Ezek mind "igazi" sportok, és ritmikus zenére adják elő, mint a táncot.
Végigcsináltál valaha őszintén, 100% erőbedobással egy zumba, aerobic vagy fit-dance órát? (És utána kaptál levegőt?)
Akrobatikus Rock and Roll? Dobáltál valaha mást a fejed felett kézilabdában? Egyáltalán, fel tudnál valakit dobni a fejed fölé? Ebben a táncban szokás. Ez ne lenne sport?
Tudtad, hogy van olyan, hogy Táncsport Szövetség?
Egy kedves barátom néptáncolt. Nagy fodros szoknya, meg bőgatya, meg ilyenek. A próbák úgy emlékszem, egy órás erőnléti edzéssel kezdődtek. Futás, gimnasztika, nyújtás... Utána kezdték a tánclépéseket. Pedig csak egy színpadi fellépésre készültek.
A tánccal az a "baj", hogy nincs gólban,
másodpercben mérhető eredménye, ami alapján a másikat legyőzheted, hanem nagyon-nagyon sok szubjektív eleme van, és általában nem a másik fél legyőzése a cél, vagy pontok elérése, hanem a mozgás élvezete maga.
És a leggázabb, hogy hozzáállás kérdése az, hogy sport, vagy szórakozás, mert attól függ, hogy a táncos pillanatnyilag mennyi energiát akar belefektetni. Ez pedig túl nagy szabadságot ad, ami sokak számára elfogadhatatlan.
Én rendszeresen táncolok, de ahogy én űzöm, az nem sport, hanem szórakozás, mert én élvezetből csinálom, nem versenyzek. Kiszámolták nekem, hogy amit csinálok, az mennyi futással egyenértékű. Konkrét számaim vannak arról, hogy tánc címszó alatt hetente mennyit "futok", de nem érdekel. Én nem méregetem, hogy mivel ér fel és mivel nem. Jó fej arcok, szexi csajok, vidámság, nevetés. Jól érzem magam és kész. :)
Pontosan! Nem értem miből gondolja a kérdező, hogy aki táncos annak nincs szüksége erősítésre, nyújtásra:D
Nekünk heti 3x volt képesség fejlesztésünk (gimnasztika, erősítés, edzés - nevezd úgy ahogy akarod)
+ nyújtás is (bár nyújtás a tánc órák után is volt).
Ha fellépésre készültünk, akkor azért, ha meg épp nem, akkor meg azért volt erősítő óra!
Sőőt nekem az a tapasztalatom, hogy minket még jobban is hajtanak az edzők, mint bármelyik sportolót (mert a táncnál koreográfia, zene, és mozdulat függő, hogy mennyire nehéz vagy fárasztó egy óra), ezért előfordúlhat, hogy intenzitásban annyira nem megterhelő mint mudjuk edzeni. De attól függetlenűl ugyanúgy elfáradsz tőle, ha több órán kersztül csinálod.
csak táncol?! csak?! hülyegyerek, te táncoltál már valaha életedben?! tudod milyen megerőltető a balett, sztepp, musical tánc stb. !! én jártam atlétikára pár napig és azt tapasztaltam hogy a tánc sokkal megerőltetőbb! próbáld ki!
a Madács Musical tánciskolában ki lehet próbálni az órákat ingyen! majd ott legyen ekkora arcod szivi! egyébként én meg kézizni útállok! :x
mellesleg szerintem minden kézilabdás egy nagydarab szívtelen köcsög aki azt hiszi magáról mert hogy ő kézizik ő a világ legtetségesebb embere és hogy a többiek senkik stb.
egyszóval bekébzelt köcsögök ;D
LOVE
TE MEG CSAK KÉZIZEL!!!! hehehe
Szia !
Én 13 éve verseny szinten táncolok komoly felkészüléssel ! Szügsége van hozzá az embernek az agyára is és mentálisan is ott kell lenni verseny szituációba ... és igen is erőnléti edzéseink is vannak és szerintem nehezebb sokkal mint akár melyik sport ... Hiába mondják hogy nem sport mert érdekes ennek is van olimpiája és ha ez nem az akkor azt mondja meg valaki hogy a sakk miért az ? Nekem a felvételimhez nem fogadták el az eredményeim így kétséges az egyetemre bejutás ezért pedig világbajnokságot nyertem világ kupát és még is sokan sportolóként ismernek el! Gondolkodj el azon hogy mikor és hogy nézel le mást mert sokkal több munka van egy táncos háta mögött és érdekes én más sportot nem nézek le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!