Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Pilatesezik itt valaki?

Pilatesezik itt valaki?

Figyelt kérdés
Segít valamennyit a derék és hátfájáson?

2013. jan. 21. 22:54
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nem Pilatesezem, de mondhatjuk hogy ismerem a rendszert.

A Pilates, Jóga, Callanetics, illetve az Ín-izom-velő torna, Belső elixír torna mind segíthetnek az ilyen problémákon.

(az első 3 mind Jóga eredetű, azután írtam a kínai, Taoista praktikákat. mind hasznosak, kitűnő mozgások!)

2013. jan. 21. 23:10
 2/5 anonim ***** válasza:
35%

igen.

segíthet.

a pilátesz a gerinctorna továbbfejlesztett változata.

de persze hatékonyabb lenne,ha a gerinctornával kezdenél,mert abból is van többféle célirányos edzés.

a fájdalom meg kidülledés,vagy sérv gyanú,szóval halogatni nem lehet.

a kidülledés visszanyomható tornával,a sérv meg csak kezelhető,de annyi neki örökre.

szóval a helyes sorrend szerintem- neurológus,MRI,gerinctorna,fegyencedzés-has,híd fejezet-kettlebell edzés.

aztán ha ez kevés,amit kétlek,akkor mehet mellé a pilátesz.

2013. jan. 22. 01:25
 3/5 anonim ***** válasza:
igen, segít. konkrétan a gerincstabilizáló mélyizmokra megy rá.
2013. jan. 25. 23:17
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Azért kérdeztem mert már napi szinten fáj a derekam és a hátam,gyógyszert nem akarok szedni mert nem szeretem a bogyókat azt csak a legvégső megoldásnak tartom.Tizenpáréve nyaki fájdalmaim jelentkeztek,megröngenezték,ott kiderült el van csúszva egymásról két nyakcsigolyám amely kézzel is tapintható,az orvos akkor gyógytornát javasolt,de akkor tizenévesen nem érdekelt annyira a dolog,most viszont már tenni kell ellene valamit mert már kezdi kivenni az energiáimat.Köszönöm a segítségeteket.
2013. jan. 26. 11:42
 5/5 anonim ***** válasza:

akkor valóban nem pilátesz kell.

nyaki gerinctorna és általános gerinctorna kellene a felső szakaszra és a középső-alsó szakaszra.

ezekre a foglalkozásokra beutal az orvos.

gyógytornász megtanítja az edzést,a mozdulatokat,a testtartást,aztán kérhetsz tőle cd-t és csinálhatod otthon is.

ilyen elcsúszásra még jó lehet a denevérpad kiegészítőnek.

2013. jan. 26. 12:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!