Milyen érveket hoznátok fel amellett, hogy kötelezővé kéne tenni az önvédelmi sportokat?
Judoztam, megnyugtatlak, tudom hogy működik. Az edzések adta fizikumon kívül, sokban nem véd meg utcán. Ezt maga az edzőnk is elmondta. Mondta hogy eddig ahányszor konfliktusba keveredett utcán, egyszer se alkalmazott judos fogást.
És nem mondtam hogy csak azokat a harcmodorokat alkalmazhatják, amiket versenyben is, ringben is alkalmazhatnak. Nem mondom hogy automatikusan kikap egy küzdősportoló ringen kívül, csak egyszerűen arról van szó, hogy az, hogy valaki judozik, vagy bokszol, nem automatikus győzelem. Mivel nem akciófilmekben élünk, ahol a 10. gyomorszájon vágás után is felkelünk a földről, és csak köpünk egyet oldalra. Utcán jó eséllyel az nyer, aki az első ütést/rúgást be tudja vinni. Persze a bokszolónak valószínüleg jobb a technikája ütés szintjén, és még a fizikuma is jobb az átlagnál, de egy átlag fizikumú ember is tud olyat és úgy ütni/rúgni hogy teljesen mindegy, hogy a másik mekkorát tud, ha már nincs rá alkalma.
Illetve az utca és ring közt a különbség az, hogy a ringben fel vagy készítve arra, hogy az adott támadást hogyan véd ki. Az utcán nem tudod hogy mi lesz az adott támadás.
"Az utcán nem tudod hogy mi lesz az adott támadás."
Őszintén szólva nem is érdekel. Nem szoktam utcán verekedni. Ha meg elkerülhetetlen, lehet próbálkozni. :)
Of
Aikiboxer nem azzal van baj, hogy a box rossz sőt az egyik legjobb, de a kés éles. És ilyenre semmilyen szinten nem készít fel a box. Ok elfutsz. Na de tegyük, fel te már nem huszonéves vagy, tegyünk fel egy olyan szituációt, hogy egy késes megtámad miközben a babakocsiban toljátok a gyereketeket. Ott nem teheted meg, hogy elfutsz, a támadó meg nagy ívből szärik rá, hogy van nálatok gyerek. Na ide kevés a box nem a rúgások ellen. Itt azokra az elvekre és technikákra kell koncentrálni amit pl aikido-n tanultál, mert oké, hogy késsel több, mint valószinű, hogy megvágnak, de ha jó a technikád egy ilyesfajta fenyegetés esetében van esélyed túlélni.
On
Nem kéne kötelezővé venni, mert a tömegesítés még tovább rontaná a színvonalat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!