Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Milyen érveket hoznátok fel...

Milyen érveket hoznátok fel amellett, hogy kötelezővé kéne tenni az önvédelmi sportokat?

Figyelt kérdés

2013. jan. 19. 17:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
51%

inkább a tánc és illemtan órákat helyezném vissza az oktatási rendbe és tenném kötelezővé.

akkor nem lenne ennyi 25 évesen szűz vagyok,meg nem tudok csajozni kérdés a szerelem kategóriába.

2013. jan. 19. 18:07
 2/17 anonim ***** válasza:

Önvédelmi sportok nem léteznek, így nem is lenne mit kötelezővé tenni.

De a harcmávészetek oktatását pártolom. Bizonyosan sokkal kiegyensúlyozottabbak volnának a diákok, kevesebb verekedés, balhé lenne az iskolán belül. Legalábbis ez volna az ideális.

Ellenben a valóság ennél árnyaltabb, és kevésbé idillikus. Egy ismerősöm iskolájában nincsen tornaterem, de az igazgató jóban van egy közeli aikido dojo edzőjável. Éppen ezért a diákok testnevelés óra keretében Aikido edzéseken vesznek részt. Jómagamj is jűrtam egy edzésen, és a mester egy nagyon szimpatikus ember (noha az általa oktatott aikido hatékonysága már igencsak hagy kívánnivalót maga után). Na már most az Aikido ugye az egyik legkiforrottabb filozófiai alapokon nyugvó harcművészet, és amúgy az említett mester is ennek szellemében tanít (sajnos a hatékonyság rovására, mint azt fentebb említettem). Tudod mi a hatás? Semmi. A diékok nem szeretik, nem érdekli őket, és azzal, hogy kényszerítve vannak, még meg is utálák. Van egy-kettő, akinek megtetszett, és le is járogatott rendes edzésekre (velük találkoztam is) de összességében nem mondanám sikeresnek a programot...

2013. jan. 19. 18:47
 3/17 anonim ***** válasza:
Szerintem is butaság lenne kötelezővé tenni egy bizonyos sportot, sokkal inkább hasznos lenne ha a gyerekek felajánlanának pár sportlehetőséget és azokból kéne választani egy kötelező jellegűt pl heti 3-4x járással, így ha már kötelezve van valamire, legalább olyanra jár amit szeret. Ezt kéne megcsinálni a heti 5 tesióra helyett, mert a legtöbb tesióra általában mozgás szempontjából lóf*sz.
2013. jan. 19. 19:23
 4/17 aikiboxer ***** válasza:

Én is ELLENérveket tudnék felhozni:

• Ütős-rúgós sportok nem valók az iskolába. Ne püföljék egymást a gyerekek edzésen kívül.

• Bizonyos szubkultúrákat nem juttatnék ingyenes oktatáshoz... Elég nekik, amit az utcán meg a börtönben tanulnak... A normális klubokból is elküldik azokat, akik nyilvánvalóan rossz célra akarják használni a tudásukat, nem támogatnám őket még az iskolarendszerben is...

• Aikido, ju jutsu, hapkido nem valók az iskolába. Mindig is rugdalóztam ez ellen. Ki fogja vállalni a felelősséget a kifordult könyökökért, ha egymáson kezdenek el gyakorolni, esetleg indulatból vagy bosszúból?

• Max birkózást vagy judót pártolnék iskolai keretek között, de ezt sem lehet kötelezővé tenni. Mi van, ha valaki nem szereti, ha verik vagy fekszenek rajta, esetleg kislány és nem bírja, ha edzés címén taperolják?

• Meg kellene nézni a Krav Maga Safe Kid programját, esetleg egy ilyen önvédelmi rendszert be lehetne iktatni, de ezekhez nem értek.

2013. jan. 19. 19:26
 5/17 bumbi02 ***** válasza:
Több lenne a verekedés az iskolákban. Szerintem. Aki küzdősportol, és jó is benne, máris nagyobb önbizalommal teszi magát oda egy vitában, mert nála van az aduász, bízik benne hogy ha verekedésig fajul a dolog, akkor ő nyer. De még ha nem is így lenne, feleslegesnek tartom az egészet. Önvédelemhez kevés a küzdősport. Mivel ha utcán megtámadnak nem ringben küzdesz. Nincsenek szabályok, nem fogják meg várni a Hajime-t...
2013. jan. 19. 20:55
 6/17 aikiboxer ***** válasza:

"Önvédelemhez kevés a küzdősport."

Ezt annyiszor mondjátok, hogy a végén még elhiszitek. Azt gondoljátok, hogy egy jól képzett bokszolóval olyan könnyű elbánni csak azért, mert nincs körben gumikötél?

2013. jan. 19. 21:40
 7/17 bumbi02 ***** válasza:
Egy jól képzett bokszoló bokszra van kiképezve. Arra hogy mit csináljon ha térden rúgják, kevésbé, hiszen azt nem engedik a boksz szabályai. Persze, ad egy biztonságérzetet, és azért több a semminél, ha az ember küzdősportol (no meg az se mindegy hogy mit, mert judo-val kevésbé védi meg magát az ember mint krav magával szerintem) , de utcán inkább számít a találékonyság, illetve az első ütés. Utcán nem kopoghatsz 3-at, hogy engedjék el a karfeszítést, vagy hogy hagyják abba a fojtást. Ott nincs bíró, aki azt mondja hogy tökön rúgás nem ér. Vagy szemkinyomás, hajtépés, kővel dobás szabálytalan.
2013. jan. 20. 11:33
 8/17 aikiboxer ***** válasza:

Egy jól képzett bokszoló ugyanazt fogja csinálni (vagy nem csinálni), ha térden próbálják rúgni, mint egy egyáltalán nem képzett nembokszoló. Erre gondoltál már? Viszont próbáld meg egy bokszolónak kinyomni a szemét vagy meghúzni a haját...

De végül is mindegy. Álmodozzatok csak.

2013. jan. 20. 11:50
 9/17 aikiboxer ***** válasza:

"judo-val kevésbé védi meg magát az ember mint krav magával szerintem"

Ember te próbáltál már judóssal verekedni?? Ugyanaz, mint a bokszoló esetében: ki mondta neked, hogy egy judós nem tud ütni és ütéseket hárítani? Egy kicsit meglepődnél szerintem, ha megpróbálnál pofán verni egy judóst, az meg kivédené és utána jön az, amikor hiába kopogsz a betonon, nem int a bíró.

2013. jan. 20. 11:56
 10/17 anonim ***** válasza:

Na, itt sokan elvannak tévedve: ki mondta, hogy egy küzdősportoló csak olyan keretek között tud verekedni, mint a ringben? Annyi logika van mindenkiben, hogy tudja itt most nincsenek szabályok. Boxoló meg egyértelmű, hogy próbálná elkerülni a lábrúgást.

Sokan nagyon leragadtok annál, hogy milyen technikák vannak az adott küzdősportban, és el se tudtok képzelni mást, hogy talán mást is tud csinálni egy-egy harc során.

2013. jan. 20. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!