Melyik a nehezebb vagy több energiát felemésztő sport: a versenygyaloglás vagy a (z azonos sebességű) futás?
Hogy azonos sebességgel melyik kalóriaigényesebb.. valószínűleg nincs sok eltérés.
Ha a gyaloglás jobban megmozgatja a csípőt, ettől még nem lesz helyi fogyás nevű jelenség. Sajnos soha nem is volt :)
hát nekem a futóedzőm volt gyalogló is, személyes tapasztalatot nem tudok írni, de a gyaloglásnál folyamatosan feszülnek az izmaid, míg a futásnál ugye arra kell törekedni, hogy azt az izmod, amit épp abban a pillanatban nem használsz, lazítsd el
a gyaloglástól nagy combod lehet (nagy izom), ha komolyan csinálod, míg a futás azért rendesen leviszi, hacsak nem sprintre edzel
szerintem derékról gyalolással könnyebben fogyhatsz, de akkor ne egyedül tanuld a technikáját, hanem valaki hozzáértővel
de futással is lemehet, én ezt választanám, de csak mert próbáltam már gyalogolni, és nem jött be (nekem... lehet, hogy pl neked az megy jobban)
A szakirodalom nem túl egyértelműen fogalmaz, de a legtöbb kitér arra, hogy az állandó talajfogás miatt, mivel itt nincs repülő fázis, a lábizmok intenzívebben kell, hogy dolgozzanak. Ugyanakkor a csípőt is azért kell intenzívebben mozgatni, mert a bokából kiinduló repülőfázis helyett javarészt a csípő lendíti előre a lábat.
Helyi fogyás nuku - OK, értem ):o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!