Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kondiba járok edzeni és nincs...

Kondiba járok edzeni és nincs pénzem fehérjére akkor sovány túró is megteszi tápkiegként?

Figyelt kérdés

2013. jan. 14. 15:37
1 2
 11/12 anonim válasza:

Hát, nekem havi 31'500 Ft a büdzsé, amiből meg kell oldanom a kaját, a BKV bérletet, a kondibérletet - és ha kell másra a pénz, azt is. Működik.

Futja a húsra, zöldségekre, túró, tofu, stb. futja a tápkiegekre: fehérje (nem fos, Peak Deliciuos vagy BioTech ISO Zero), BCAA (BioTech 3D) - néha összejön az l-carnitin is.

7800,- a kondibérlet 3450,- a BKV.

A torzítás csak talán annyi, hogy én 22 éves lány vagyok, és nem a tömegnövelés nyilván a cél (így tavasszal legalábbis tuti, nem). De azért meg lehet oldani, ebben biztos vagyok.

Ha szar kajákon élnék, még drágább is lenne, csak mondom - meg hát azokból több is kell, hogy érjen valamit. Azt is érdemes végig gondolni, ha étrendet követsz, az pontosan ki van számítva, hogy mennyi kell, és annyi lesz. Nem pedig az van, hogy bezabálsz jó sok tésztát, amíg szét nem durransz, aztán pár óra múlva felszívódik (lerakódok a zsírdepókban), és megint farkaséhes vagy. Csak hogy egy sarkított példával szemléltessem, mert szeretem az ördögöt a falra festeni. :)

Az eredeti kérdésre: nem jó a sovány túró. A felszívódási idő egy dolog, de sokan infarktust kapnának a tejtermék tényétől is. Amúgy árarányban jobban megéri a fehérjepor. A célodtól függően azt is érdemes figyelembe venni, hogy a túróban nem csak fehérje van (még szénhidrát és zsír is, az energiatartalma is nagyobb, mint a fehérjeporoknak) - jó, nyilván a fehérjeporban sem csak fehérje van, de az arány bazira nem mindegy. Ja, és persze a magas inzulinválasz sem feltétlenül előnyös, amit kivált.

Ha annyira nincs pénzed, akkor ne kezdj bele, ez való igaz. Bár én állítom, hogyha az ember belekezd a gyúrásba, akkor már van olyan helyzetben, hogy esetleg kigazdálkodjon havi 5-10 ezer Ft-ot fehérjére, és akkor lehet válogatni aszerint, hogy milyen minőségűt szeretnél.

2014. ápr. 9. 14:36
 12/12 anonim válasza:
hát részben igazat adok neked amúgy mert a csirke mell télleg marha drága mellé veszel zöldségeket gyümölcsöt vitamint fehérjét télleg nem lessz olcsó én mondjuk itthon edzek van rúd sulyok és kreativkodásbol oldom meg a sulyokat már h midnig legyen több és több kijárok futni nem sokat 3 naponta 5 kilométert de ha belegondolok mikor voltam a honvédségnél akkor pl disznóvagdalton éltünk és mégis eszeveszett modon megvállasodtam tőle mondjuk futottunk egy nap 16 km-t reggeli tesi délutáni tesi irányitot szabad foglalkozás meg szorgalombol takarodó előtt és nem híztam meg viszont izmosodtam jo nem is vagyok egy kocka hasu forma de 2 év folymatos edzés után sem eszek normálisan mert csóró vagyok :))) de edzek továbbra is fejlődők is és egyre jobban megy minden mondjuk mielőtt beakartam vonulni próbáltam normálisan enni hát hihetetlen nagy a különbség ha normálisan eszel többet birsz nem fáradsz el olyan könnyen és jobban is fejlődsz de hát nincs rá keret most jön ez a szar kaja drágább hát olyan kajákat eszek h szerintem kb az egész étkezésem egy hétre kijön 5 ezer forintbol vagym ég kevesebből :D szóval ezt nem lehet überelni van akinek van van akinek nincs érdemes elhagyni az országot de ez egy másik téma a lényeg hogy amig sulizok és melozok és egyedül lakok sajnos ezt igy lehet csak megoldani szóval tudom mi az h nincs valamire lové de érdemes nem feladni csináld csak számitsd bele hogy mig más fejlődni fog kb fél év alatt látáványosan neked 1 év kell hozzá vagy kicsit több persze függ a testalkatodtól és szerintem ha veszel vmi "szar" fehérje port azért nem a legolcsobbat de modnjuk 10 rongy alatt lehet szar de abba is több a fehérje mint ha nem kajálsz semmi olyat erőt egészséget meg nagyon sok kitartást csoki
2015. ápr. 21. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!