Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit és mennyit szoktatok enni...

Mit és mennyit szoktatok enni kb. persze napi szinten? Tej+zab+Csirke+rizs+túró+hal stb. Kb mikor és mennyit és ami fontos kb mennyibe jön ez ki havonta.

Figyelt kérdés
Én 90kg vagyok most és még fogyni (nem baj ha kilóba nem is) és szálkásodni szeretnék. A protein por ilyesmit azt külön számolom majd ez csak a normál kaja.
2013. jan. 9. 00:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A tejed felejtsd el!!! Sem zabhoz, sem turmixhoz, sem magába nem jó, főleg nem szálkásításnál.

Nálam napi 600g csirkemell megy, ez havi szinten 18kg ami 1100ft-os áron (vámház körút, vásárcsarnok), ez havonta 19.800 amit bőven felkerekítek inkább 21.000-re, mert általában kérek egy kis pluszt, hogy ne legyen kicentizve, fehérjéből sose elég. :)

Rizsből napi 375g megy, ez 3 főzőtasak, tehát havonta elfogy 90 tasak. Egy doboz kb 350ft, így kell kb 13 doboz, ami 4.550. Megy még túró, napi 125g. Egy doboz 250g és 270ft-ba kerül, ebből 15db fogy el, tehát 4.050 havonta. Van még a zab, amiből 150g megy naponta reggelire. Egy csomagban 500g van, tehát 9 csomag fogy el havonta. Ennek darabja 220ft (spar), így 1.980 havonta.

A fix költség tehát kb 31.000Ft. Erre jön még a zöldség, ami teljesen opcionális, hogy mikor mi, de olyan napi 2-300ft fedezi, ez ugye havi szinten 6-9.000ft, szóval egy 40 ezer fedezi az én kajám. Egyébként 87kg vagyok. Fú, de ráérek ilyen marhaságokra. :)

2013. jan. 9. 01:10
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is napi 600g csirke megy + protein tápkieg. 200g körüli rizs, 100g zabpehely, 150g túró. 500g brokkoli. A tej=kuka!!

Tápkieggel nekem ez kb 60 ezer ft

2013. jan. 9. 07:12
 3/8 A kérdező kommentje:

Koszonom a reszletes valaszt!

Draga mulatsag a kondizas ;-)

Tejet nem ertem minek lovi ki mindenki en rendes tejet szoktam venni a reggeli zabhoz amit a kocsi hoz nem a tescos tej utanzat. Gondolom nem akkora baj az a reggeli fel liter ;-)

Csirke mell helyett valami mas? Mert tudom abba van a legtobb feherje, de nagyon draga 1honapra. Mas ami csirke?

Vagy ha masbol veszek akkor.ugyan ott leszek ar ertek aranyba?

pl. csirke comb

Vagy ha ezeket veszem meg is akkor ez melle nagyon nem kell mas napi szinten es akkor havonta ez fedezi is a kajamat? +a protein por majd az mas...

2013. jan. 9. 09:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Nem azért lőjük ki a tejet, mert a tescos az más, hanem egyszerűen semmilyen tej nem jó, a házi sem!!

Tele van tejcukorral és tejzsírral, ami pont nem kell egy sportolónak (sem)!

Innentől a te döntésed, de mi nem ajánljuk!

Ha kiszámolnád fehérjetartalomra a kajákat, akkor rájönnél, hogy a legolcsóbb megoldás a csirkemell.

Ehhez nem kell sok ész, nézd meg mi mennyibe kerül és mennyi a fehérjetartalma. A hal, tojás, túró, stb sokkal drágább, ha egységnyi fehérjére nézzük.

Csirkecombot is ehetsz, de szálkásításnál nem ajánlom!

2013. jan. 9. 09:30
 5/8 A kérdező kommentje:

Ertem koszonom persze csak probaltam varjalni ,de igazad van! :-)

Azert tovabbi kommentek johetnek meg :-)

2013. jan. 9. 09:49
 6/8 A kérdező kommentje:

Ha csak a fehérje tartalmat nézzük mert zsírba tényleg magasabb a csirke comb:

Csirke comb Fehérje-tartalom (g/100 g) 20.9

Csirke mell Fehérje-tartalom (g/100 g) 24.7

Nem olyan nagyon nagy a különbség azért.

S ha nem profi szinten nyomom, de azért oda szeretnék figyelni a kajára ha már edzek, de a pénztárcám méretére is akkor elég a combika is :)

Rizs,sovány túró,Zab,zöldség és tojás persze.

Protein: Myo Fusion edzés utána és napközbe 3turmix Power Protein.

Ez azért fedezni fogja a napi (nem profi) fehérje bevitelem :)

2013. jan. 9. 10:25
 7/8 anonim ***** válasza:

A power proteint megint csak nem ajánlom. Az egy szójakupac. Hosszabb távon gondot okozhat: sok osztrogén hormont és allergén anyagokat is tartalmaz. A biológiai értéke is fele a tejsavóproteinének!

A myofusion hydro-t már nem gyártja a Gaspari, hanem a probiotic van helyette, ami sz@r 60%-os protein, pont nem megfelelő diétában. Ha be tudtál még szerezni sima myofusion hydro-t az jó, de edzés utánra ez sem tökéletes, mert kevert protein, van benne lassú fehérje is.

2013. jan. 9. 10:51
 8/8 A kérdező kommentje:

Akkor milyen fehérje?

Ezt is halottam ,h jó féle:

Peak-tól: Protein 85 fehérjepor

[link]

2013. jan. 9. 14:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!