Melyik a legkönyebben megtanulható őnvédelmi sport?
Ja és mond el hogy hol laksz mert annyira nem el terjedt:S!
De komolyan itt az izom erőd max 10%-át használod komolyan és olyan gyors az edzőm mint Burce Lee na jó annyira talán nem:D de boxost még nem láttam ilyen gyorsnak mint egy kung-fust és ha jól tudom csak a kung-fuban tanítanak fegyverelleni védekezést!:D
krav maga. kifejezetten a valós szituációkra koncentrál, pl. ha késsel vagy ütővel megtámadnak az utcán. Erő se feltétlen kell hozzá sok, hiszen többek között nők számára is lett kifejlesztve.
Én kung fut önvédelemre nem ajánlanám. Mint harcművészet zseniális (én is azt csinálom), és néhány év alatt akár el is érhetsz olyan szintet, ahol már valóban van gyakorlati haszna is a dolognak egy verekedésben. De előtte nem nagyon, inkább még hátráltatna is, mert kötött szituációkhoz és mozgásokhoz vagy szokva.
A kung fu az egy harcművészet, ahol először fel kell építeni az arra jellemző speciális mozgáskultúrát, és csak amikor az megvan, és már kellően érted és érzed a működési elvét, akkor fogod tudni éles szituációban is használni.
Ezzel szemben a krav maga egy önvédelmi rendszer, ami törekszik arra, hogy a mozgása, technikái, reakciói minél közelebb legyenek az ember természetes mozgásához, reakcióihoz. Ezért sokkal gyorsabban fogsz használható harci tudással rendelkezni.
vegyél egy stukkert
amúgy meg én is a karatét ajánlom. amellett, hogy megtanulsz verekedni, némi önfegyelmet is tanulsz. hasznos lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!