Vékony vagyok, akármennyit eszem nem hízok, hosszú kezeim vannak és lábaim 14 éves vagyok. Naponta mennyit kéne gyúrnom hasra, hogy látszódjon valami? És a változás mikorra lenne látható?
kezdőknek először 2 hónapig teljes testes 3 napos edzés kell:
Majd lehet után osztott edzésre váltani. Célszerű először egy kétfelé osztott edzést végezni, un. A-B-A, B-A-B edzésrendszerben:
Ezután mehet a teljesen osztott edzés, ahol már egy izomra 3-4 gyakorlat is mehet (kisebb izmokra 2-3, nagyobbakra 3-4), így egy héten egy izomcsoportra már csak egyszer edzünk, hogy megfelelően tudjunk regenerálódni.
Naturálban maradjunk 3 vagy 4 napos edzésnél:
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Pár hónap alatt már látszódnia kell!
én azért 14 évesen még átgondolnám, hogy kell-e még tömegnövelő étrend.
Gyakorlatilag most áll be a hormonháztartásod meg minden, most áll rá a szervezeted, hogy mennyi kaja mennyiség az "alap".
Személyes tapasztalatom, hogy kamaszkoromban én se tudtam hízni, akármennyit is zabáltam. Ki is használtam.
Aztán most meg már "kinőttem" ezt a kellemes állapotot, és most meg már pont az elhízás ellen kell küzdenem.
De ismerős is van, aki kamaszkorában sokat sportolt, ennek megfelelően evett is rendesen, aztán abbahagyta, viszont a kajamennyiségre már ráállt, szumós alkat lett belőle.
"Ember, nézd már meg, hogy egy tömegnövelő étrendben teljesen normális kaják vannak. Hús, rizs, krumpli, tojás, zöldségek, stb. Nem idióta étrendet ajánlottam, nem veszélyes anyagokat, nem koxot"
és hol írtam én bármit arról, hogy nem rendes kajákról lenne szó, vagy ne adj isten kokszról? Sehol. Tehát ha picit lehiggadtunk, legalább annyira, hogy már az olvasás azért menjen, akkor ezt lapozhatjuk is.
Én a bevitt kajamennyiségről írtam, a kalóriákról, hogy meggondolandó, hogy egy kamaszkorú gyereknek érdemes-e ráállni egy mesterségesen megnövelt kalóriabevitelre. Mert az egy dolog, hogy most még nem hízik tőle, akármennyit is eszik, de 5-10 év múlva, mikor már túl van a kamaszkoron, és már máshogy működik a szervezete, meg mondjuk már nem jut annyi idő focizni, sportolni se, ellenben az ember már megszokta ezeket a mennyiségeket, akkor ott nagyon könnyen el tudnak futni a kilók.
Én kérek elnézést, hogy más megfontolandó szempontot is fel mertem vetni.
Nem állítottam, hogy ha most elkezd tömegnövelőzni, akkor később súlyproblémái lehetnek, csak van ilyen tapasztalat is, hogy bizony, van hogy az ilyen később visszaüt, tehát akár ilyen szempontból is megfontolandó lehet a dolog.
Ilyen testalkattal napi 3x annyi felülés amennyit bírsz (3x20, 3x30) ez kb 10-15 perc naponta, és 2 hét alatt meg fog látszani. De lehet, hogy 1 alatt is. A lényeg, hogy mindig addig csináld, amikor már kezded érezni, hogy ég, és még akkor legalább 5-t belenyomni. ;)
Elsőre biztos izomlázad lesz, de 2 napnál többet ne adj neki pihenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!