Egy óra úszás van olyan hatékony, mint egy óra futás? Kalóriafelhasználás szempontjából.
Attól függ milyen intenzitással úszol!
Az úszás nem feltétlenül a magasabb kalóriaigény miatt jobb, hanem mert kíméletes az ízületeknek, és több fontos izmot megmozgat, ellenben a futással.
Az úszás csontritkulást okoz? Na ne:)
Épp ellenkezőleg, ez a legkíméletesebb mozgásforma a csontritkulásban szenvedőknek, mivel nem terheli a csontozatot.
És mi halak vagyunk... ?
A csontozatunknak terhelésre van szüksége. Nem a csontokat kell kímélni, hanem az ízületeket.
Gondolom nem az úszás okoz csontritkulást, hanem a kizárólagos úszásként végzett testedzés.
Hello mindenki!
Tudom, hogy régi post de szerintem az úszás tényleg károsíthatja az izületeket leírom miért.
20 éves vagyok, 6-14 éves koromig heti 3-4 alkalommal úsztam, általánosban. Nem sokkal miután abba hagytam, fájt a csuklóm ha nem roppantottam ki. Ugyan ez a nyakammal. Elmentünk a szüleimmel több orvoshoz is, egyik sem tudott segíteni,azt mondták semmi baja a csuklómnak, kenegessem lóbalzsammal és az elmulasztja. Kaptam a hasznos tanácsokat. De már a fülemen folyt ki lassan az a sok lóbalzsam... Szépen lassan mostanáig ez annyira elment, hogy az összes ujjamat egyesével akárhányszor ki tudom roppantani, csak ökölbe kell szorítanom a kezemet. A nyakam kb. négyet roppan balra, négyet jobbra. A csuklóimat akárhányszor körbe forgatom kattannak párat. A bal bokám minden lépésemnél kattan, esténként a csendes lécsőházban megvan a ritmus. :D
Elötte kiskoromban soha nem ropogtattam semmimet, de most ha nem csinálom akkor iszonyatosan fáj.
A kedvencem amikor kikattan az állam teljesen random, és utána két hétig nem tudom össze szorítani a fogaimat.
Néha valami a bal also állkapocs csontom belső részén is kiugrik, ha azonnal nem kapok oda és bököm vissza akkor szintén rohadtul fáj.
Tudom, hogy nem társ kereső de ezeket leírom hátha valakinek felmerülne a kérdés aki esetleg segítene.
Specification:
- 20 éves
- 75 kg
- 186 cm
- Úszó testfelépítéssel (peig 6 éve nem úszok.)
- Szakács - ebből kifolyólag egész nap mozgok tehát tornáztatva van mindenem.
Az úszás mennyire lehetett hatással erre a problémára?
A segítő válaszokat köszönöm! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!