Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Kajánál van jelentősége, hogy...

Kajánál van jelentősége, hogy mennyire rágom össze a kaját, mielőtt lenyelem?

Figyelt kérdés
jobban fel tudnak szívódni a dolgok a gyomorban, ha nagyonjól megrágom?

2013. jan. 6. 13:42
 1/7 dirtboy ***** válasza:
100%

nem viszont kevesebb az esélye hogy megsérül a nyelőcsöved vagy hogy meg fulladsz.

rágd meg bátran.

2013. jan. 6. 13:44
 2/7 SSanchez ***** válasza:
elvileg ha jól megrágod, akkor könnyebben emészted..
2013. jan. 6. 13:45
 3/7 A kérdező kommentje:
most csak azért jutott eszembe, rizs+hús mellé paprikát is ettem, és nagyon csípős volt, a végén már örültem hogy le tudom nyelni a dolgokat :D meg ittam rá vagy 1liter vizet, és most nagyon teltség érzetem van, pedig nem ettem többet, mint terveztem. de akkor ha nincs baj, akkor jó :D
2013. jan. 6. 13:45
 4/7 anonim ***** válasza:
A gyomrod kb 20 perc után érzi, hogy telítve vagy. Ha gyorsan falsz, sokkal többet eszel meg, míg érzed, hogy jól laktál, míg ha odafigyelve, lassabban eszel, nem kell annyit enned.
2013. jan. 6. 13:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A megfelelő rágás nem csak segít lebontani az ételt, hanem segít több emésztő enzimet aktiválni a szervezetben. Ha nem rágja meg jól az ételt, akkor nem lesz tökéletes az emésztést. Ez azt jelenti, kevesebb tápanyagot tudunk eljuttatni az izmoknak, és ez korlátozza a növekedést.

Egy egyetemi kutatás szerint nem csak magasabb testzsírt mutattak fel azok,akik gyorsan ettek,hanem magasabb volt a vércukor és az inzulinszint is azokhoz képest,akik lassan, jól megrágva étkeztek. Egy másik kutatás szerint a gyors étkezés nagyon sok anyagcsere problémához is vezethet,illetve az emésztés mértéke is felborulhat,ezért szintén az elhízás az,ami következményként jelentkezhet!

A tanulság tehát az,hogy a lassabb étkezések segítenek több és látványosabb izomtömeget építeni,amellett hogy kordában tartja az ember testzsírszázalékát. Ne siessünk tehát sehova,hogy az emésztési folyamat tökéletes lehessen és az inzulin szint is maradjon a normális értékeken belül!

2013. jan. 6. 13:50
 6/7 A kérdező kommentje:

értem, köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak!

igazából nem gyorsan ettem, csak csípős volt nagyon, és már nagyobb falatokban nyeltem le, de ki volt számolva, hogy mennyit eszek, úgyhogy nem azért van teltség érzetem, mert gyorsan ettem, és sok lett volna :D

2013. jan. 6. 14:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Persze,hogy van jobb lesz az emésztés,így a felszívódás is.Viszont ha lehet,ne igyál sok vizet közvetlen kaja után,mert felhígítja a gyomorsavat.
2013. jan. 6. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!