Hogyan tudok izmosodni? Hízni? Gyors az anyagcserém, de sokat eszem és sokat mozgok, mégsincs eredménye
Az izom növeléséhez túl kell terhelni az izmot edzésen és túl kell enned magad, hogy legyen miből építkezni.
Mindíg irigyeltem az ilyen embereket, akik nem híznak el, akármit is esznek.
A sortolásodról annyit, hogy ha tömeget akarsz, hagyd el a futást, úszást, ezek a mozgásformák nem alkalmasak izomnövelésre. A gyúrást is úgy kellene, hogy maximális intenzítással, minden edzésen csak egy izomcsoportra edzeni és egy héten egyszer kerüljön sor mindegyik izomcsoportra.
(mell, hát, váll, kar, láb) Ez heti 5 edzés.
Legfőképp az összetett alapgyakorlatokat csináld, az elkülönítő gyakorlatokat, csigás bohóckodást hagyd meg későbbre. Amit lehet, szabad súlyal.
Sok pihenés, regenerálódás az edzések között. A kajakozás csak kiveszi az energiád. Hejette inkább egyél:
Sok vörös hús, tészta, rizs, tojás, edzés után egyszerü szénhidrát + fehérje turmix, lefekvés előtt fehérjeturmix + eszenciális zsírsavak (omega 3,6)
Ne aggódj, előbb-utóbb mindenki eléri a célját, pár év múlva már inkább a szálkásítással lesz problémád, és nem győzöl majd futni meg kajakozni, hogy megtartsd a formád.
Jó régi kérdés már ez.
Csak kiváncsi vagyok hogy a Kérdező fejlődött-e tavaly óta?:)
Előző vagyok. Természetesen izomtömeg fejlődésre gondolok :)
HÍztál-e azóta, hány kiló vagy most?
Kérlek szépen semmi változás, úgyhogy abba is hagytam az ilyen jellegű sportolást. Most már csak annyit csinálok, ami éppen aktuálisan jól esik, például 2 naponta a szokásos hasizmos gyakorlatot, hogy megmaradjon a szép kockás has.
Viszont szeptember környékén bátyám rávett, hogy menjek el vele Wing Chun-ozni (gyengébbek kedvéért harcművészet, kung-fu) és elég durvás edzéseik vannak normális bemelegítéssel stb, szóval azóta 60 kiló környékén vagyok.
Számos pszichikai dolog elindíthatja a hízást, lehet a munka is rátett egy lapáttal, szóval inkább nem jelentem ki 100%-os biztossággal, hogy a kung-fu indított-e el, de a lényeg, hogy már nehezebb vagyok.
Egyéb kérdés? :)
hmmm. Örülök hogy akkor jól érzed most magad.
De én úgy híztam egy hónap alatt 6 kilót hogy csak napi 2-szer ettem, de akkor nagyon sokat. Ugyan is így nagyon lelassul az anyagcsere. A többszöri evés csak gyorsítja, mert a szerevezeted úgy érzékeli h folyamatosan kap tápanyagot és így könyebben "kidobja" a kaját.
Na mindegy, azért sok sikert a továbbiakban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!