A testépítők által fogyasztott szintetikus protein készítményben lévő fehérjéket valóban tudja hasznosítani a szervezet?
Ez is hülyeség. A tejsavóprotein tejből készül. A sajtgyártás során keletkező tejsavót szűrik, mivel abban még 70% tejcukor van. Ezt kell eltávolítani. Majd a még folyékony tejsavóproteint porlasztva szárítják, hogy adagolható és hosszan eltartható legyen. Ennyi a történet, semmi szintetikus nincs benne.
A vitaminokról meg annyit, hogy a szervezet nem tudja megkülönböztetni, hogy az szintetikus C-vitamin vagy csipkebogyóbol van e. Ugyanaz a molekulaképlete, ugyanúgy használódik fel. Az más kérdés, hogy gyümölcsből és zöldségből jobban szívódik fel, mert ott mellette még vannak enzimek is. De ha már bogyókivonat, onnantól nincs előnye egy szintetikus vitaminnal szemben.
szintetikus protein
Rossz megfogalmazás. Mivel ezek a proteinek természetes anyagokból készülnek.
Az a nagy baj, hogy emberek többségének fogalmuk sincs a kémiáról, vagyis inkább nincs igényük arra hogy szélesítsék a rálátásukat dolgokra, hogy utána olvassanak bárminek is.
Viszont marha jól hangzik, hogy a szintetikus az szar, csak természeteset zabálj, akkor hogy kőolaj származék, meg egyáltalán ami laborban készült az csak is méreg lehet.
Ha tudnád hogy mennyi minden van végső soron'kőolajból' körülötted...
És mellesleg mutasson nekem vki természetes B12 vitamin forrást.
Elnézést az offért.
A testépítők által fogyasztott szintetikus protein készítményben lévő fehérjéket valóban tudja hasznosítani a szervezet?
igen
Igazából azt sem értem, hogy mennyi fehérje lehet a tejsavóban, ami akkor "keletkezik", amikor megalszik a tej és két részre oszlik, az átlátszó, víz szerűen híg tejsavóra és a fehérjére. De biztos megint valami szörnyű butaságot írtam.
Valóban nem tudtam pontosan, hogyan készülnek ezek a fehérje porok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!