Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A testépítők által fogyasztott...

A testépítők által fogyasztott szintetikus protein készítményben lévő fehérjéket valóban tudja hasznosítani a szervezet?

Figyelt kérdés
2013. jan. 4. 20:23
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
84%

Ez is hülyeség. A tejsavóprotein tejből készül. A sajtgyártás során keletkező tejsavót szűrik, mivel abban még 70% tejcukor van. Ezt kell eltávolítani. Majd a még folyékony tejsavóproteint porlasztva szárítják, hogy adagolható és hosszan eltartható legyen. Ennyi a történet, semmi szintetikus nincs benne.

A vitaminokról meg annyit, hogy a szervezet nem tudja megkülönböztetni, hogy az szintetikus C-vitamin vagy csipkebogyóbol van e. Ugyanaz a molekulaképlete, ugyanúgy használódik fel. Az más kérdés, hogy gyümölcsből és zöldségből jobban szívódik fel, mert ott mellette még vannak enzimek is. De ha már bogyókivonat, onnantól nincs előnye egy szintetikus vitaminnal szemben.

2013. jan. 4. 20:48
 12/26 anonim ***** válasza:
Ezt az engem kérdezőnek írtam.:)
2013. jan. 4. 20:49
 13/26 Dogmatix91 ***** válasza:
Egyébként, már létezik szintetikus hús! Tehát végeredményben van szintetikus fehérje. Viszont nem forgalmazzák sehol, így meglehetősen nehéz lehet hozzájutni. Ezt csak úgy érdekességnek mondtam :D
2013. jan. 4. 20:57
 14/26 anonim ***** válasza:

szintetikus protein

Rossz megfogalmazás. Mivel ezek a proteinek természetes anyagokból készülnek.

2013. jan. 4. 22:16
 15/26 anonim válasza:

Az a nagy baj, hogy emberek többségének fogalmuk sincs a kémiáról, vagyis inkább nincs igényük arra hogy szélesítsék a rálátásukat dolgokra, hogy utána olvassanak bárminek is.

Viszont marha jól hangzik, hogy a szintetikus az szar, csak természeteset zabálj, akkor hogy kőolaj származék, meg egyáltalán ami laborban készült az csak is méreg lehet.

Ha tudnád hogy mennyi minden van végső soron'kőolajból' körülötted...

És mellesleg mutasson nekem vki természetes B12 vitamin forrást.

Elnézést az offért.

2013. jan. 4. 23:48
 16/26 anonim ***** válasza:
15: máj, hús
2013. jan. 4. 23:54
 17/26 anonim ***** válasza:

A testépítők által fogyasztott szintetikus protein készítményben lévő fehérjéket valóban tudja hasznosítani a szervezet?

igen

2013. jan. 5. 05:53
 18/26 A kérdező kommentje:

Igazából azt sem értem, hogy mennyi fehérje lehet a tejsavóban, ami akkor "keletkezik", amikor megalszik a tej és két részre oszlik, az átlátszó, víz szerűen híg tejsavóra és a fehérjére. De biztos megint valami szörnyű butaságot írtam.

Valóban nem tudtam pontosan, hogyan készülnek ezek a fehérje porok.

2013. jan. 5. 15:32
 19/26 anonim ***** válasza:
Magában a folyékony tejsavóban a szárazanyagban van 11% fehérje, de ugye mivel nagy része víz, így pár % fehérjéről beszélhetünk. A szárazanyagtartalomban 70% a tejcukor. Ettől a marha sok tejcukortól kell megtisztítani szűréssel a proteint.
2013. jan. 5. 16:37
 20/26 A kérdező kommentje:
Nem lenne egyszerűbb és kevésbbé költségesebb a kicsapódott tejfehérjét felhasználni? Ilyen alapon a világon bármiből kivonhatna fehérjét.
2013. jan. 6. 12:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!