Harcművészetekhez/önvédelemhez értők segítenének megtalálni a hozzám illő stílust? Többi lent.
26 éves vagyok. Szeretnék elkezdeni tanulni valamilyen harcművészetet/önvédelmet. Elsősorban valamilyen "egyszerűbbre" gondoltam, amik nem tartalmaznak ilyen bonyolult látványelemeket. Gyors, lényegretörő legyen. Nem is versenysportot akarok.
Találtam sokféle stílust a neten, de így laikusként nem látok bele.Pest megyében lakom, tehát bármilyenre lenne lehetőség, de kérdés, hogy mire?
Igen, sajnos a a karate mára versenysport lett. Egyébként itt találtam [link]
Self defense karate. Hát nem tudom. A ninjutsu-ról mi a véleményed?
Ezt a karatét egy ismerősöm már lenyomozta, és nem találta jónak.
Ninjutsuról Neutront kell megkérdezni. Maga a Japán rendszer nyilván óriási potenciállal rendelkezne. Hogy mire tanítják Magyarországon az embereket? Jó kérdés..
A Ninjutsu nagyon sok dolgot foglal magában. A pusztakezes tai jutsu viszont a szamuráj jujutsu egy "ninjásabb" változata. Egyrészt akrobatikusabb, másrészt máshogy fejezi be. Egy szamuráj az ellenségét a földre dobja, vagy kényszeríti valamilyen ízületi feszítéssel, arccal lefelé forgatja, és vagy megkötözi (ezt ma már felváltotta a bilincselés ugye) vagy ami elterjedtebb volt, hogy nemes egyszerűséggel tarkónszúrta. Ezzel ellentétben a ninja mgecsinálja a dobást, vagy eljut a karfeszítésig, port szór az ellenfél szemébe, és elillan, amilyen gyorsan csak tud. Elvégre a shinobi (ninja) elsődleges feladata nem is a bérgyilkosság olt, sokkal inkább információszerzés. És igen, a legtöbb ninja szamuráj is volt egyben, szamuráj harcművészeti iskolákban szerezték a közelharci jártasságukat. A falonmászás, lopakodás, bombakészítés, méregkeverés stb. voltak ilyen "tipikusan" ninja dolgok. Szóval a jujutsu és ninjutsu nem is technikilag, hanem inkább csak szemléletében térnek el egymástól. Legalábbis az egyik ninjutsu mester ezeket mondta nekem.
A magyarországi ninjutsu oktatás... Hát voltam egyszer egy ninjutsu dojo-ban (igaz nem a fent említett mesternél) de amit ott láttam, az elborzasztott. Sem a támadás módja, sem a védekezés nem volt reális. De barátkozás, meg ezoterikus japán halandzsa a ninjutsu-ról meg alapból az életről az volt. Azzal amit ott tanítanak "önvédelem" címszóval, szerintem még egy mezei versenykaratés is leverne...
Rájuk mindig kíváncsi voltam..
A Horváth Ádám szerepelt talán a Kékfény c. műsorban, az önvédelmi törvénnyel kapcsolatban, videók alapján a mozgásáról hallottam kritikákat.. Mindegy, őket ismeri esetleg valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!