Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Harcművészetekhez/önvédelemhez...

Harcművészetekhez/önvédelemhez értők segítenének megtalálni a hozzám illő stílust? Többi lent.

Figyelt kérdés

26 éves vagyok. Szeretnék elkezdeni tanulni valamilyen harcművészetet/önvédelmet. Elsősorban valamilyen "egyszerűbbre" gondoltam, amik nem tartalmaznak ilyen bonyolult látványelemeket. Gyors, lényegretörő legyen. Nem is versenysportot akarok.

Találtam sokféle stílust a neten, de így laikusként nem látok bele.Pest megyében lakom, tehát bármilyenre lenne lehetőség, de kérdés, hogy mire?

2013. jan. 3. 10:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Szerintem a legjobbak a-Box,jeet kune do,wing chun.vegyuk figyelembe a jeet kune dot van benne lépéstechnika,egyenes utés,horog utés,kézhátcsapott-backfist punch,letelt.aki kitalálta a jeet kune dot az bruce lee.o azt mondta nem attol félek aki ezer utést megtanul hanem attol aki ezerszer tanult be egyet.csak a filmekben rugdalozott ossze vissza.tanitványait arra tanitotta nem szabad derék folé rugni csak lábra és a herékre rugott.
2013. jan. 3. 11:05
 2/14 anonim ***** válasza:

Lehetőségből kevesebb van, mint gondolnád igen kevés harcművészeti edzés van az országban. Önvédelmi oktatás meg nincs olyat legfeljebb az orosz rendszerek tudnak hitelesen nyújtani, de ezek nincsenek az országban. Helyettük van sok bohóckodás.

Pesten ott van a wudang shan egyesület ezzel kapcsolatban megtudod keresni Táplálkozásharcművészt itt az oldalon (valami ilyesmi felhasználó neve van a kategória toplistában megtalálod).

Illetve ott van a Zöllei féle főleg jujutsu alapú katonai kézitusa. Meg ott vannak a Kelemen ryu ju jitsu (ők tudtommal így írják a jujutsu-t érdekes írásmód, de mindegy.)

2013. jan. 3. 11:08
 3/14 anonim válasza:
Ki vagy te? Milyen az életstílusod? Lassú vagy pörgős? Jobban szeretsz tanulni és elmélyedni a dolgokban, mint keményen gyakorolni vagy mindkettő nagyon megy? Melyik milyen arányban illik rád?
2013. jan. 3. 11:21
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Az ajánlott stílusoknak utána nézek!

Az életstílusom sportos. Több éve rendszeresen edzettem(fegyencedzés, de kondiba is jártam, futottam). Most váltani szeretnék. A kemény edzés se akadály, és a belsőbb dolgokból se riadok vissza.

2013. jan. 3. 12:27
 5/14 anonim ***** válasza:
Maradjunk a komoly harcművészeteknél, ott a stílus alkalmazkodik hozzád. Egy mára letisztult harcművészet minden ember stílusához, adottságaihoz tartalmaz megfelelő technikákat, mozdulatokat. Nyilván lesz aki önvédelem céljából durvább, míg más finomabb megoldásokat tart megfelelőbbnek, mind kivitelezhető (ahogy a Wudanggal, úgy a Jujutsuval is). Tehát bármit kezdesz tanulni, az a lényeg hogy jól oktassák, a magad útját majd megtalálod a harcművészetekben. Te meg fogod találni a jó edzést, egy részt mert itt jó válaszokat kapsz, másrészt mert nem küzdősportolni akarsz, van célod és az nem a versengés, hanem a hatékony önvédelem, ez jó.
2013. jan. 3. 14:51
 6/14 anonim ***** válasza:

Most azon felül,hogy gyors, és lényegretörőt akarsz, igazán írhatnál néhány konkrétumot.

Valami európai-amerikai (nyugati) vagy netán távol-keleti stílusra gondoltál?

Ha távol-keleti, akkor kínai, japán, koreai, vagy netán egyéb (thai, filippínó stb.) stílusra gondoltál? Van-e kultúrális favoritod?

Ütős-rugós [sparring[ (boksz, karate, kung fu, taekwondo, muay thai stb), Dobós-földharcos-ízület csavargatós [grappling] (birkózás, judo, aikido stb), vagy netán Komplex (jujutsu, kézitusa, ZBK kempo) stílusra gondoltál?

Ha sparring, akkor a kéz- vagy a lábtechnikák részesítenéd előnyben?

Ha grappling, akkor dobás, vagy ízületfeszítések jönnének be jobban?

Kultúrálisan mennyire vagy befogadóképes? Képes vagy-e rá éveket rááldozni?

Eleve mit értesz "bonyolult látványelemek" alatt? Mi neked a "gyors és lényegretörő"?

2013. jan. 3. 20:24
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jó tanácsokat!

Nincs konkrét stílus, irányzat. Nincsenek ebben kikötéseim.

Elsősorban ütős-rúgósra gondoltam, és évekig, hosszútávra tervezem, elmélyülten is.

Amiken eddig gondolkodom az a:

Kung-fu (wing-tsun, wudang), jeet kune do, önvédelmi karate, ninjutsu.

2013. jan. 4. 10:56
 8/14 anonim ***** válasza:

Kungfuban Wing Chunra gondoltál, nem Wing Tsunra.

Nézz meg ilyen edzéseket, jókat választottál (szerintem).

2013. jan. 4. 11:01
 9/14 anonim ***** válasza:

Az jutott még eszembe, hogy a JKD Bruce Lee saját stílusa volt, saját magára optimalizálva.

Karatéban jó edzést kell találni, mert az általában oktatott sportkarate az semmi (kíváncsi vagyok mi az az önvédelmi karate amit találtál)

A kungfu ágakra igaz, hogy egy adott stílust is hozzá lehet idomítani az adott gyakorló igényeihez, gondolom a wingchunnal is így van. A wudanggal biztosan.

2013. jan. 4. 11:08
 10/14 anonim ***** válasza:
Ez így van a jujutsu esetében is természetesen. HA elég jól ismersz valakit nem kell látnod, hogy felismerd a mozgásáról.
2013. jan. 4. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!