Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Véleményeket szeretnék kérni...

Véleményeket szeretnék kérni fehérjeporral kapcsolatban. Most akarom elkezdeni szedni, de nem vagyok belőle tájékozott. Melyek a legjobbak? Hasznos-e? Egészségnek árt-? Hátrányok? (Ár nem számít)

Figyelt kérdés

Már féléve edzünk a teremben keményebben, csak hát annyi fehérjét amennyit kellene bevinnem edzés után, nem mindig vagyok képes kajából megenni,meg energiám meg kedvem sincs csak csirkét rizst zabálni.... Csak eléggé sokféle infókat hallottam már ezekről( pl rajtad marad ha abbahagyod,egészségtelen,ezt kell még mellé szedni)

De én csak szimplán azt szeretném,hogy az izom jobban megmaradjon és gyorsabban tudjak bevinni fehérjét e célból , meg egy kis tömegnövelés sem ártana.

Szóval megköszönném a témában illetékesek válaszát!

2013. jan. 2. 14:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Neked is leírom, hogy a fehérjepor nem csodaszer, meg semmilyen varászlat, ez csak élelmiszer koncentrált formában, gyakorlatilag azt tudja mintha csirkemellet ennél. Bajod nem lesz tőle, használd nyugodtan, de az étrend legyen meg, azt nem helyettesíti:)

Edzés után kell egy adag tejsavó,40-50 gramm gyors szénhidráttal, például dextróz, maltodextrin, vitargo, stb.

Tejsavót vegyél, több jó is van, nekem a kedvenceim: Nitro Pure Whey Gold, Stilmass 6:3:1, VPX Syngex, 100%Whey Protein Prof, Myprotein.

Különben vitamin is kellene, mondjuk Mega Daily One, MultiPro, vagy Vitabolic.

2013. jan. 2. 14:52
 2/8 anonim ***** válasza:
csak akkor veszélyes ha azon élsz fontos a jó étrend én hallottam hogy sokan meghaltak mert szinte csak táplálékkiegészitőn éltek meg nemmindenkinek jok ha gyors az anyagcseréd semmitnemfog érni...
2013. jan. 2. 19:24
 3/8 A kérdező kommentje:

Nem csak azokon szeretnék élni, úgyanúgy próbálom a majd az étrendemet folytatni ami a testedzésre megfelelő, csak sokan mondják h ez sokkal hamarabb és könnyebben szívódik fel mint mondjuk fél kg csirkemell vagy akármi fehérjedús étel ,meg mellesleg szerintem könnyebben lehet bevinni mint amazt.

A másik ,amit írtál,hogy akkor tejsavó a legjobb, az is ugyanolyan fehérje tartalmú por mint a többi, s ez a legjobb ? Ezek azok amiket írtál? :Nitro Pure Whey Gold, Stilmass 6:3:1, VPX Syngex, 100%Whey Protein Prof, Myprotein.

Bocsánat a hülye kérdésért de nem vagyok a témában jártas..

2013. jan. 3. 14:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Lyézus, ki hal meg a tápkiegtől? XDDD Ipari mértékű marhaság, persze forrást feltüntethettél volna, mert én is hallottam már olyan emberekről, akik a Gallifrey bolygón laknak.

Egy kis alapismeretek: [link]

Így készül: [link]

2013. jan. 3. 14:23
 5/8 anonim ***** válasza:

Igen, amiket írtam azok tejsavók, a tejsavó előnye hogy hamar szívódik fel.

Edzés után nem véletlenül érdemes inni egy adagot gyors szénhidráttal, mivel nagyon gyorsan szívódik fel, ellátva a szervezetet tápanyaggal. Edzés után jobb a kiegészítő, mint a szilárd kaja.

Reggel is azért érdemes, mert az alvás során a szervezet felhasználja a tápanyagot, gyorsan kell visszatölteni, de ilyenkor nem kell gyors szénhidrát, csak zab, zabkorpa pl.

Más napszakban különben a szilárd kaja a jobb, a bevitt tápanyagnak max. a fele legyen kiegből, a többit kajával kéne bevinni.

2013. jan. 3. 15:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Különben meg egyáltalán nem halálos, ez hülyeség.

Ha sokat viszel be belőle, maximum egy gyomorrontást, hasmenést idézhetsz vele elő, hiszen a szervezetnek elsősorban szilárd kajára van szüksége, és akkor is hasznosak ha gyors az anyagcseréd.

2013. jan. 3. 15:37
 7/8 A kérdező kommentje:

Jah azt azért én sem gondoltam volna,hogy halálos lenne a túlzott bevitel vagy valami komolyabb baj lenne..:D

Amúgy azt,hogy plusz szénhidráttal érdemes bevinni azon mit értetek?Azt is lehet külön kapni, vagy elég mellé egy adag tészta?:DD Jah és akkor melyek a legjobbak ,márka szerint?

2013. jan. 5. 17:02
 8/8 anonim válasza:

röviden és konyhanyelven - a fehérje az porított hús.

Akkor célszerű használni ha nem tudod rendes kajából fedezni a szükséges mennyiséget, vagy ha azt akarod hogy gyorsabban szívódjon fel a szervezetben. Mint a neve is mutatja táplálékKIEGÉSZíTŐ. Nem csodaszer, és a fentebb linkelt oldalt olvasgasd további infókért.

2013. jan. 7. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!