Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogy edzem a combomat/lábamat,...

Hogy edzem a combomat/lábamat, hogy erős szorításom legyen?

Figyelt kérdés
bodyscissor fogáshoz kellene

#láb #edzés #birkózás #comb #erős szorítás
2012. dec. 29. 10:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Egyrészt, gyakorold AZT a mozdulatot.

Másrészt, ugye ki kell nyújtani a lábadat miközben a bokáid összekulcsolod. Tehát a feszítő izmok dolgoznak, a combjaid.

Guggolás, 1 lábas guggolás, lovagló állás, kitörések, ezek mind a lábadat erősítik, ami ehhez a technikához kell.

2012. dec. 29. 11:41
 2/13 anonim ***** válasza:
Nekem ott mindig a a vádli antagonista izma fárad el először, a tibialis.
2012. dec. 29. 13:24
 3/13 anonim ***** válasza:

így

[link]

2012. dec. 29. 15:13
 4/13 A kérdező kommentje:

Mentek a zöld kezek.

1# Gyakorlom azt a fogást. Mindent csinálok most már amit írtál, bár nem könnyű némelyik azt meg kell hagyni!

2# Olyan nehéz lenne sokáig kitartani? :)

3# Hm kicsit 18 karikás, s eléggé durva...

2013. jan. 9. 22:46
 5/13 anonim ***** válasza:

Vagy tartsd ki sokáig, vagy gyakorold be, segíts rá kézzel úgy hogy normális ember ne tudjon ellenállni.

Ez a fogás ha jól tudom nem csak fájdalom okozásról szól.. Ha erről szólna, akkor ki lehetne bírni, főleg ha valaki már küzdősportol, akkor bírhatná.. DE ez potenciálisan egy nagy károkat okozó technika, csak jó helyen kell szorítani a testet.

Aki ért hozzá, olyan mutassa meg jól aztán zúzni fogsz vele.

2013. jan. 9. 22:50
 6/13 A kérdező kommentje:

5# Igen, tartogatom ahogy bírom, emelt lábakkal. Bár tény nem csak így használható, de ha így gyakorlom szerintem oldalra dölve sem lehet gond a technika.

Egy hosszadalmas küzdelemben, szerintem már mindenkinek fájna egy jól időzített szorongatás. :) Láttam videót ahol egy kicsit meg is roppant valakinek a gerince, szóval eléggé komoly. Köszi. :)

2013. jan. 10. 06:56
 7/13 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem, tényleg nem csak fájdalom okozására van, le lehet fogni vele sok mindent (kezeket, lábakat, esetleg mindkettőt bár az látványos lenne...). Ráadásul van aki erre a technikára épít, erre jön a többi finomság. :)
2013. jan. 10. 07:14
 8/13 anonim ***** válasza:

Mondok én olyat, hogy harcművészetekben még az ütést is a lábra építik.

Egészen más hatása van egy ütésnek ami felsőtestből, vállból jön (ez is pusztító lehet) de olyannak, amit a láb tol ki, az egészen kiállhatatlan.

A lábakra jó építeni, mert a legnagyobb izmaink. Ha sokáig bírják a terhelést, már nem fáradékonyak akkor az erő már megvan a technikákhoz :)

2013. jan. 10. 10:27
 9/13 A kérdező kommentje:
Ott azért még nem tartok! Mi a vélemény a jógáról? Érdemes csinálni? Nekem most kezd megtetszeni, hiszen hajlékonyabbá és magabiztosabbá tenne a mozgásban. :)
2013. jan. 10. 12:24
 10/13 anonim ***** válasza:
És még egészséges is.
2013. jan. 10. 12:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!