Edzésterv beteg embernek?
17éves fiu vgayok, kb 60kg. 13éves koromban derült ki hogy daganatos beteg vagyok, és azóta nem sportolok semmit, alig mozgok (csak sétálgatni szoktam erdőkbe stb.) és a testnevelés órákon sem veszek részt. Most októberben vették ki harmadszorra a daganatot, és már nagyon kezd elgem lenni abból, hogymár egy lépcső megmászása is olyan teher nekem mint egy 80évesnek. Szeretném ujra felerősíteni magam, mozogni, sportolni valamit, de igy minden nélkül nem akarok nekiállni, ezért kérnék edzéstervet, hátha ugy jobban sikerül. Úszni szeretek, de sajnos a lakhelyünktől messze van csak uszoda, ezért ritkán jutok el oda. Most elterveztem, hogy ha minden jólmegy, nyáron átúszom a balatont! szerintetek lehetséges lenne? mivel tudnám rendesen felkészíteni magam rá?
Konditerembe nincs pénzem elmenni, itthon van egy szobabicikli, és egy felülésező pad. Nemtudom, ilynekor télen is szokás futni, kocogni kint a természetben?
Elméletileg a szénhidrátszegény, tejmentes táplálkozás a Te állapotodban is sokat segíthet.
Amúgy otthoni erősítő gyakorlatokat végezz. Nyilván más mint az úszás, de ha egy órán át fekvőtámaszozol, has-hátizom erősítést, lábedzést végzel az már állóképességet is fejleszt.
Szobabicajjal tudsz hosszú, alacsony intenzitású edzést is csinálni, ugyanakkor kemény sprinteket is tekerhetsz. Szobabicajjal és saját testsúlyos gyakorlatokkal mindent el lehet érni, akaraterő kell igazán s nem speciális felszerelés.
Én is sok sikert kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!