Búzafehérje koncentrátum vélemények?
S.zar biológiai hatás.
Akárhogy is nézzük, a glutén egyre inkább bebizonyosodik, hogy nagyon rossz hatással van az emberi szervezetre.
Magas a glutamin tartalma , glutén a búzában van - wiki : "A gliadin és a glutenin a búzaszemek fehérjetartalmának kb. 80%-át teszi ki. Mivel vízben nem oldódnak, tisztíthatóak a keményítő kimosásával."
Tehát a keményítő egy szénhidrát és ha fehérje koncentrátumról van szó , akkor abban szénhidrát nem lesz => valószínűleg a búzafehérje koncentrátumban nincs glutén vagy csak elenyésző mennyiség.
Én azért találtam meg a kérdésed , mert bővebb infót keresek épp erről a fehérjéről.
És egy termékleírás :
Felhasználási javaslat: keverjen össze egy adag sárgaborsó-fehérje izolátumot 3dl vízzel, vagy turmixként tejsavó-fehérje koncentrátummal.
Fogyasszon 1-4 adagot naponta.
A különleges táplálkozási célú élelmiszer nem helyettesíti a vegyes étrendet és a kiegyensúlyozott életmódot!
A termék kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget túllépni nem szabad.
Laktóz-, koleszterin- és gluténmentes!
Vegetáriánusok részére alkalmas!
"egy adag sárgaborsó-fehérje izolátumot 3dl vízzel, vagy turmixként tejsavó-fehérje "
Gluténmentes, igen a tejsavó és a borsó az. De ennek mi köze a búzafehérjéhez?
Ha a búza protein tartalma ~80%-ban glutén, akkor vajon a búzafehérje protein.. miből van..? Úgy nagyobb részt. A maradék 20%-ból?
A biológiai értéke minden növényi fehérjének rossz , de ha megnézzük az aminó profilt , akkor rögtön kiderül hogy kell vagy sem.A szója fehérjének a legjobb a BV értéke a növényi fehérjék közül , de a benne található fitoösztrogének miatt nem ajánlja senki.
Én a magam részéről fogok venni valószínűleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!