Hogyan tudnám a tüdökapacitásomat a legjobban fejleszteni vagy hol tudom megnézetni, hogy jó-e? Futás meg ilyenek llehet, hogy jók is lennének, de az a baj, hogy tömegnövelésbe vagyok.
Hát tömegnövelés mellett ez elég nehéz lesz.....
Az a baj, hogy amik vannak gyakorlatok, azok elégetik a tápanyagokat az izomsejtek elől, így nem tudsz "rendesen" tömeg növelni.
Amúgy ezeket használhatsz: lépcsőzőgépet, elliptikus gépet, futópadot különösen azokat, amelyeken folyamatosan növelhető a terhelés, de mondom ezek hátráltatnak majd valamilyen hatásfokkal.
Így gondolkodva szerintem tömegnövelés helyett érdemes lenne inkább ezzel kezdened, azaz hagy fel most picit vele, és csinálj gyakorlatokat a fent leírt gépekkel, és esetleg jógáz.
A futásnál amúgy én így csinálom:
5 lépésen át beszívom, 3 lépésen kiengedem, utána 5 lépésen beszívom, 3 lépésen kiengedem. Bármelyik géppel csinálod a lényege, hogy figyelj a légzésedre, mindig ugyanúgy. Ha jól emlékszem a kezdeteknél 2 be szívás, 2 kifújás volt, és így 4 lépésenként vettem levegőt (persze nem sétánál, futásnál!)
miért ne lehetne tömegnövelés alatt állóképességi edzést végezni?
egyszerűen visszapótolod az elégetett calt és kész.
folyamatosan cal pluszban marad az étrend.
azért fulladsz ki,mert gyenge az állóképességed.
amik a legjobbak rá-
kettlebell swing
ugrókötél
zsákolás
kocogás
Taichi, Jóga.
Meg kell tanulni levegőt venni, gyakorolni kell a hasi légzést. Ez tanulás és gyakorlás, tök mindegy hogy közben éppen zabálsz és gyúrod a vasakat :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!