Aikiboxer kérdése:
Milyen cukorfélével süssek teljes kiőrlésű süteményeket: dextrózzal, fruktózzal, vagy?
Figyelt kérdés
Harcosok étrendjén élek, és a lakoma végén mindig eszem valamilyen édes ételt, amelyet teljes kiőrlésű (graham) lisztből sütök, pl. mazsolás kalácsot, almás pitét stb.
Mit javasoltok, mivel édesítsem? A méz nem jó, mert pl. a kenyér nem kel meg mézzel, csak cukorral. Akkor: barnacukor, nádcukor, dextróz, fruktóz stb. közül melyikkel cukrozzam meg?
2012. dec. 15. 00:37
1/2 anonim válasza:
Boxer, igazából a tk liszt tele van keményítővel. A dextróz, kristálycukor, fruktóz egészség szempontjából egy kutya: amelyik szimpatikus azt használd, szerintem.
Ha szénhidrátszegényen ennél, akkor ajánlanám a xilitet, eritritet mint természetes édesítők.
2/2 anonim válasza:
Tésztába, kelesztéshez az élesztők a dextrózt, kristálycukrot (dextróz + fruktóz) illetve a barna cukrot, nád cukrot (ugyan az a dextróz) tudják hasznosítani, tehát keleszteni a tésztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!