Milyen légpuskát vásároljak? Kezdő vagyok.
Sziasztok!
Otthoni céltáblás/sörös dobozos lövöldözésre, karácsony alkalmából, szeretném meglepni magamat egy légpuskával. Az udvarunk keretein belül használnám, maximum 15 méteres távolságra lőnék vele. Egyelőre nyílt irányzékkal használnám, de lehet, hogy a későbbiekben beruháznék egy céltávcsőre.
Két puska között őrlődök:
Weihrauch HW 30 S
Slavia 630
Nem szándékozom bántani kis országunk vadvilágát, nem zavar a szomszéd macskája, kutyája. Csak szeretnék néha napján kimenni a kertbe és leadni 20-30 lövést egy céltáblára. Az sem szempont, hogy 20 méterről átvigyen egy fenyődeszkát.
Tudnátok tanácsot adni, hogy melyiket válasszam? Ha van esetleg más típus ami nektek bejött és hasonló árkategóriában van a fentebb említett légpuskákkal (kb. 50e Ft.), kérlek osszátok meg velem tapasztalataitokat.
Ui.: Ponggi oldalát már pár napja olvasgatom, de kíváncsi vagyok minden véleményre.
Szia!
Én spanyol puskát javasolnék, saját tapasztalat alapján, Gamo-t vagy Norica-t.
Pl. a Norica Dragon (kb.:39-40eFt) egy nagyon jó választás. Gyárilag nagyon erős (23J), de 7.5J-osan kerül a magyar piacra.
A rugója eredeti erejű legyengítés után is és légpuskához képest nagyot rúg.
Voltam kint haverokkal lődözni és az egyik srác hozott egy slavia 631-est amit még a csehszlovákoktól hoztak át(féltve őrzi), és lőttem vele a Dragon után és alig vettem észre, hogy elsült mert annyira kicsit rúgott (azok gyárilag 7.5-re vannak tervezve).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!