Ha nyúlékony vagyok akkor magasabbra tudok majd ugrani?
nem.
sőt,ha nagyon laza lennél,akkor sz@rabb lenne a teljesítményed.
ha nyújtasz is,pl híd,gerinccsavarás,akkor annak csak úgy van értelme és célja,ha közben be van feszítve az izomzatod.
Komolyan? Az edzőnk azt mondta hogy hajlékonyság: gyorsabb futás, nagyobb ugrás.
Tehát nem sokat érek el a nyújtással?
Mit nevezünk hajlékonyságnak?
A leggyorsabb sprinterek vajon hajlékonyak? Lemennek spárgába, lazák az ízületeik? Valóban lehet összefüggés?
Én azt tanultam és tapasztaltam, hogy minél jobban megtanul a tested egy mozgást, annál gyorsabban végre tudja hajtani. Minél jobban megérted, megtanulod pontosan milyen izmaid és hogyan dolgoznak ugrás közben, annál PROFIBB módon, tudatosan jól fogsz ugrani. Egyébként pedig 'grease the move' olajozd a mozgást. Ugorj ha jó ugró akarsz lenni, fuss ha jó futó, és üss ha jó ütő akarsz lenni. Tanuld meg a mozgást, ne átlagos szinten, hanem jobban mint mások. A többi már a fizikai állapotod kérdése. Ha jó erőben vagy, és begyakoroltál bizonyos mozgásokat, akkor azokat kitartóan és robbanékonyan képes leszel végezni. Ebben nem különböznek a sportok és a küzdősportok, vagy a harcművészetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!