Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tömegnöveléssel kapcsolatban...

Tömegnöveléssel kapcsolatban két kérdés?

Figyelt kérdés

Nos, már egy ideje edzem, sajnos most döbbentem rá az étrendre, gyorsan össze is raktam egyet, amiben megfelelő mennyiségű tápanyag van, már több mint két hónapja étkezem/edzem így, és már most van minimális változás.

Most hogy az étrend okés, elkezdtem a kiegészítőkben gondolkodni, ezzel kapcsolatban volna két kérdésem:

Egyik az, hogy szeretnék benevezni egy kreatin kúrára, és a feltöltésben 4szer menne egy adag kreatin/nap. Ugye azt írják, szénhidrátos kaja előtt menjen 15-20 perccel. Nagy baj lenne ha az első két ad ag úgy menne be, hogy beletenném a reggeli zab+protein turmixomba, ill. ugyanígy egy másik nap közbeni turmixba? A harmadik adag edzés utáni turmixba menne, utána pedig az utolsó ch-s kaja előtt 20 perccel.

Más: kiegekből protein, gyors ch, kreatin, multivitamin megy. Ha tud rá az ember áldozni még a cél érdekében (hangoztatom jó kaja mellett) akkor tömegelés alatt milyen kiegekre lehet beruházni pluszban amik ilyenkor hasznosak lehetnek? (gondolok aminosav, bcaa, stb.)

Köszönöm a válaszokat, megy a zöld minden jó válaszolónak! :)

2012. nov. 30. 20:43
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem akkora gond, de ha nincs gyors ch a turmixban (mint ahogy ugye edzés után van), akkor előtte kellene 15 perccel. Edzés utáni turmixban a gyors ch segíti a felszívodást.

Ha minden megvan; kaja, protein, vitamin, gyors ch, kreatin, akkor mehet bcaa, glutamin, hmb, edzés előti energizáló.

2012. nov. 30. 20:48
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi!

Montez, a taurinról mit mondasz? Sokat hallani a pozitív hatásairól, mint aminosav, de nem tudom mi az igazság:)

2012. nov. 30. 21:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Jó kis anyag, sejtvolumenizáló hatása van és segíti a tápanyagok szállitását. Persze ez sem csodaszer, csak egy a hasznos cuccok közül.
2012. nov. 30. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!