Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Melyek az a kuzdo sport ami...

Melyek az a kuzdo sport ami nem annyira durva es kulturalt es igazan formaba tart?

Figyelt kérdés

2012. nov. 29. 20:57
 1/8 anonim ***** válasza:
Az aikido-t nem nevezném durvának, mindenesetre hatásosnak tűnik.
2012. nov. 29. 21:03
 2/8 anonim ***** válasza:
89%
Kung-fu
2012. nov. 29. 21:28
 3/8 anonim ***** válasza:

a savate az úriemberek sportja.

elég kemény,de még sincsenek benne az igazán durva dolgok,pl térdrúgás,könyökütés.

állóképességileg nagyon kemény.

2012. nov. 29. 22:36
 4/8 anonim ***** válasza:

Miért értesz "kulturált" alatt? Öltönyös úriemberek gyakorolják és nem ütik meg egymást közben? ;)))

Durvaság alatt mit értesz?

Elnézést, de kicsit értelmetlen a kérdés.

2012. nov. 30. 08:50
 5/8 aikiboxer ***** válasza:
A boksz nem durva (ha jó helyre jársz normális edzéstársakkal), kulturált (szintén) és igazán formában tart. :)
2012. nov. 30. 20:56
 6/8 A kérdező kommentje:
ugy ertettem hogy kulturalt , hogy vannak szabalyok..es nem teszem tonkre magam a sportal.amugy lany vagyok!
2012. nov. 30. 22:58
 7/8 aikiboxer ***** válasza:

Ha budapesti vagy, főleg ha észak-pesti, akkor javaslom, hogy nézz le hozzánk:

[link]

Röviden össze tudom foglalni, hogy a boksz miért kulturált és miért nem durva. Először is a birkózás mellett a legősibb küzdősport, nagyon fejlett edzésmódszertannal. Ezt azt is jelenti, hogy nagyon profi a bemelegítés, az állóképesség-fejlesztés, és az egész edzés felépítése. Gyere le és nézd meg. Itt soha nem fogsz lesérülni, meghúzódni stb. ami más küzdősportokban simán előfordul.

Továbbá, az egész küzdősportnak a rendszere, a védőfelszerelések (fejvédő, fogvédő, puha kesztyű, lányoknak mellvédő), a szellemiség olyan, hogy az nem az edzéspartner "kicsinálásáról" szól, hanem a szórakoztató sportolásról. Itt tényleg megvalósul az, ami a japán harcművészek jelmondata: az igazi győzelem az önmagunk fölött aratott győzelem.

2012. dec. 1. 07:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig ne akarj küzdősportot tanulni. Kmolyan. Ha zavar, hogy durva, akkor ne csináld. Ha meg találsz egyet ami nem durva, akkor az nem küzdősport, hanem bohóckodás. Van egy csomó sportág ami formában tart és nem durva, válaszd azt. Az előttem szólóhoz: viccesen írhatnánk, hogy nem is igazi boxedzés az, ha valiknek nem ered el a vére. Aki csinálta tudja, hogy így van. Én imádom a boxot, de hát azért ez egy durva sport, ez a lényege.
2012. dec. 7. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!