Teljesen kezdő "testépítőként" kérek tőletek segítséget! Mit ajánlatok, mire kell figyelni, táplálkozás, stb?
Szóval, itthoni körülmények között szeretnék kicsit normálisabb külsőt varázsolni magamnak, és ebben kérem a segítségeteket.
17 éves vagyok, 180 cm magas, és körülbelül 62 kg. Mindenki azt mondja, hogy nagyon sovány vagyok, ami részben igaz is, mert a karjaim, meg a lábam olyan vékony mint a televízióban hirdetett intimbetét (:D), de a hasam, meg a melleim eléggé nagyok, amiket jó lenne lefaragni.
Szeretnék egy kis izmot összeszedni a karomra, lábamra, mellre meg hasra, de teljesen tanácstalan vagyok hogy kezdjem meg mivel, mert összezavarnak a dolgok amiket olvasok.
A kockahas mivel, és mennyi idő alatt válhatna elérhetővé az esetemben?
Ha van kérdésetek, vagy van valami fontos amit kihagytam írjatok! :)
Egyszerre nem lehet naturálban izmot felszedni és zsírt leadni, mert energetikailag különböző étrend szükséges hozzá. Izomnöveléshez tömegnövelő étrend kell, ami kalóriapluszt jelent, a zsírleadáshoz pedig szálkásító diéta, ami kalóriadeficitet jelent a napi energiamérleg szempontjából. Tehát el kell dönteni, hogy mi legyen előbb.
Szerintem előbb tömegnövelő étrenddel és súlyzós edzéssel izomtömeget kellene növelni.
Tömegnövelő étrend: legyen napi 2-2,5g x testtömegkg fehérje és 5-6g x testtömegkg szénhidrát (ch). Ezekből az alapanyagokból kellene nagyrészt összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), tojás, sovány túró, protein tápkieg.
ch:zabpehely, rizs, krumpli, teljes kiőrlésű tészta, teljes kiőrlésű kenyér, sok zöldség
zsír: omega3, lenmagolaj.
mintaétrendek: [link]
Kezdőknek heti 3 napos teljes testes edzés kell 2 hónapig:
Majd végezhetsz utána 1-2 hónap un. A-B-A, B-A-B edzést:
Utána válthatsz heti 3-4 napos osztott edzésre, ahol már heti egyszer dolgoztatunk meg egy izomcsoportot, de akkor keményen és több gyakorlattal.
Ezek szerint te az a tipikus "skinny-fat" alkat vagy. Igazából én 62kg-al semmiképp sem szálkásítanék, bár nem tudom mennyire vészes a dolog. Egy képet mellékelhettél volna.
Ha csak "kicsit" fedett a hasad, akkor inkább tömegnövelést javasolnék első lépésnek. 2 hónapig teljes testes edzés, majd utána 3 vagy 4 napos osztott edzésterv.
A tömegnövelő étrended lőelemei:
2-2,5g testtömeg kg fehérje
5-6g testtömeg kg szénhidrát
Fehérjeforrások: hal, szárnyasok, marha, tojás, túró, táplálékkiegészítő
Szénhidrát: zab, rizs, durumtészta, teljes kiőrlésű kenyér
Tehát először el kell dönteni, hogy kockás hasat akarsz és fogynál, vagy izmot akarsz növelni? A kettő együtt nem megy.
Szerintem először izmot kellene növelnem... :)
Képet mellékelek, amikor lesz rá lehetőségem, szerintem ma kora este! :)
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!