Mit csináljak hogy a vádlim ne durranjon be futás alatt? Már az első km-ben úgy bedurran hogy szinte alig tudok lépegetni
Szerintem futás előtt nem a nyújtás a hatékony bemelegítés, hanem pontosan egy 5 perces gimnasztika, majd egy szintén 5 perces laza kocogás. A futócipőddel nincs gondod? Futás után viszont kötelező a több izomra, illetve izomcsoportra irányuló nyújtás, majd a lazítás.
Egy gondolatot engedj még meg! Ha bedurran-ahogyan Te fogalmaztál- a vádlid, érdemes lenne pihentetned, hisz sérülten nem lehet futni és egyéb más sportnál is gond, ha fájdalommal futsz. Létezhet, hogy valamikor megsérültél, nem kezelted/kezeltetted és így a sérült izomra, szalagra futottál rá, s ezzel mintegy csak tetézted a bajt. Akkor jó a vádlid "állapota", ha futás, zuhanyzás után, ha "meglötyögteted" a vádlid, teljesen laza.
Járj utána, mert ha "lépegetni" is alig tudsz, akkor hamar, nagyon hamar lesavasodsz, már nem öröm a mozgás, hanem kín.
Kívánom, gyógyulj meg egészen!
Üdv.: Rea
Ez nem görcs, ismerem az érzést. Ha görcs lenne megmozdulni nem tudna.
Akkor történik ilyen, ha szarul futsz. Kicsit olyan "csoszogósan", leginkább kocogásnál fordul elő, olyankor hajlamosabb az ember hanyagul futni. Jobban kell emelni térdből a lábad, hogy a combod átvegyen némi terhet a vádlikról, tudatosan kell erre odafigyelni eleinte aztán majd megy már magától.
Ilyen problémám nekem is szokott lenni, de csak ha simán futok. Foci közben nem nagyon szokott ilyen előfordulni.
De most már legalább akkor én is meg tudtam hogy mi vagy mik okozhatják. Köszönjük a válaszokat!:)
szerintem is edzetlen az izom,bedurran és befeszül,védekezik a túlterhelés ellen.
kezdj el heti 2x saját súllyal vádlira edzeni.
simán talajról,két lábbal.
megkapaszkodsz és csinálsz 4x100 emelést,enyhén behajlított térdekkel kb 3 perces pihenőkkel.
a gyakorlatok között és a végén nyújtsd le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!