Írnátok, egy izomtömeg növelő étrendet?
Kevés zsírt szeretnék felszedni, olyan 6 kg izmot, heti 3x edzek, nem szedek semmit, 70,5 kg vagyok most.Komplett, változatos, étrendre lenne szükségem! Ha valaki ilyen csirke meg 1-2 szót idelökne inkább ne írjon :).
+ még 1 kérdés mennyi idő alatt jöhetne rám enni izom?
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
pár hónap alatt látnod kell változást.
meg, hogy mennyi idő alatt jöhetne rám 6 kg izom ? :D
nem azt, hogy a "változást" mert ez elég tág fogalom, tudom nem lehet pontosan meghatározni,sok mindentől függ ,de mégis, ha nem szednék semmit de odafigyelnék egy jobb étrenddel?
Szedni nem is kell semmit, mert a tápkieget nem szedjük, hanem használjuk, ugyanis nem gyógyszer, hogy szedni kelljen.:)
Amit írtam linket, ott van ezer minta étrend, nézd meg légyszi.
Naturálban max havi nettó egy kiló izmot építhetsz az első évben, ha minden okés és a genetika is rendben van.
Jó cikk erről: [link]
Kb így nézzen ki:
1. étkezés lassú ch+ fehérje (leggyakrabban zabpehely+ tejsavó fehérje por kombo megy)
2-5./2-6. étkezés: Elosztva a nap folyamán 2-3 óránként.Legyen meg a Montez által előírt mennyiség , oszd el ,hogy étkezésenként hány g rizs(vagy krumpli, tk kenyér stb) meg hány g hús,tojás akármi legyen. + ZÖLDSÉG
Itt fontos hogy az egyik ilyen étkezés az Essen bele az edzés utáni fél-max. 1 órába , de edzés előtt 1 órával legyen a kaja. (tehát kb féltávon 2 étkezés közt legyen az edzés).
Edzés után tejsavóprotein (0,5gx testsúly KG protein--> figyelj, mert a tejsavó por se 100% fehérje)+ 40-50 g gyors ch (legolcsóbb a dextróz). Ezt persze csak akkor ha 'szedsz' tápkieget.
Utolsó étkezés:
6-7. : Kazein (sovány/zsírszegény túró 150-200g esetleg por formátumként vehetsz lassú fehérjét)
Kb így legyen elosztva, de nézz meg body.builder.hu-n egy minta étrendet , ott konkrét időpontokkal van írva, persze nem kőbevésett étrendek azok se, lehet alakítgatni,varálni a húsokat meg a ch-kat stb.
Ha konkrét példa kell - mivel már mindent leírtak előttem a többiek - az én étrendem így néz ki (kg 80kg-ra számolva):
1. 150g zabpehely + 30g Whey pro
2. 200g csirkemell + 125g barna rizs + zöldség
3. 200g csirkemell + 125g barna rizs + zöldség
EDZÉS
4. 60g Whey pro + 50g glükóz
5. 200g csirkemell + 125g barna rizs + zöldség
6. 125g sovány túró + 30g Simple Whey
Protein: 245g
CH: 446g
Pihenőnapon annyi a különbség, hogy az edzés utáni turmix megmarad, de szénhidrát nélkül és nem dupla, csak egy adag fehérje megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!