Nyugati pályaudvar környékén van valamilyen küzdősport/ önvédelmi sportra lehetőség?
Jó sok választ kaptál, amikor Budapesten 100 meg 100 edzés van..
Jó, a többségük arra jó hogy a hülyéket elhülyítse, de ez általános.. Vagy küzdősport, ahol a legjobb ökölvívó edzés sem több mint játék, férfias szórakozás.
Nyugatitól fél órára be tudsz menni a Károly Róbert körúttól nem messzire, ott van a WudangShan egyesület székhelye. Hát, valamiért úgy gondolom tudnának mutatni újat.. :)
Nos igen, eddig informatív válaszok érkeztek:D
Rákerestem erre a WudangShan egyesületre, és ahogy néztem itt inkább az életmódra és az elmére helyezik a hangsúlyt, amit nagyon tisztelek és becsülök, csak nekem most inkább a fizikai edzésre lenne szükségem. Mindenesetre köszönöm a választ és a tanácsot :)
Ha arra gondolsz, hogy az életmód és elme vezérvonalat mi sugallta, akkor az, hogy beírtam google-be, hogy WudangShan egyesület, erre kiadott több találatot is. Elolvastam párat és nekem mindből az jött le, hogy ez az egyesület rávezet az önmegismerésre, a természet szeretetére és hasonló eszmékre (amikkel egyébként 100%-ban egyet értek). Viszont olyan céljaim vannak, amelynél sajnos a fizikai erőnlét jobban számít egyenlőre.
Viszont ha már sport, akkor nem egy-egy ágra helyezném a hangsúlyt, mint pl. a box, hanem valami kevert harcművészetre/ önvédelemre (régebben jártam Krav-Magára és az nagyon szimpatikus volt).
Ha esetleg te többet tudsz ennek az egyesületnek a munkájáról kérlek oszd meg velem mert nem találtam ettől eltérő témájú információt.
Magyarországon kevés helyen oktatnak harcművészetet. Ha ez az egyesület megmarad.. bár amíg a tájbox a divat meg a flabélos, addig nem tudom hogyan fog megmaradni, akkor itt olyan harcművészetet lehet tanulni, ami a harcmezőn anno megállta a helyét, a mai veszélyesnek mondható utcai körülményekhez tökéletes.
Ellenben sok átverő edzéssel itt nem azt tanítják meg hogyan vágasd szét a kezed késsel, hanem hogyan mozogj úgy, hogy túlélj.
Szombaton lesz egy nyílt nap, gondolom tök jó lenne ha erről ki lenne plakátozva egész Budapest, de hát az pénz..
Nem tudom ezt látod-e, a "női önvédelem" és a "kungfu" ami téged érdekelne.
De egészen véletlen én is arra fogok csámborogni, és ha a mesterünk túl lágy és kedves vala, nagyon szívesen beavatok bárkit bármilyen sötét dologba, amivel az egyesület lehet nem ért egyet, én viszont igen. Aczél.
Nos, a nyílt napra szívesen elmennék, tudsz időpontot és címet mondani? Meg esetleg ha van valami honlapja az egyesületnek mert én nemigazán találtam, csak írásokat róluk.
A facebook-linket nem tudtam megnézni.
13 órától női önvédelem (ez érdekes és hasznos férfiaknak is)
14:30-tól Wudang KungFu edzéslehetőség lesz.
www.taotorna.5mp.eu
wudang.hungary@gmail.com
CÍM: Kínai Kereskedelmi Információs Központ
1135 Budapest, Béke út 26.
IDŐPONT: 2012. december 8.
Előzetes bejelentkezés a részvételre: Wlacsil Zoltánnál: 0630/ 457 2477
Ennyit láttam a hirdetésen, legépeltem ni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!