Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Tömegnövelés ektomorf testalka...

Tömegnövelés ektomorf testalkatra?

Figyelt kérdés

Üdv.

17 éves vagyok, és súlyosan ektomorf testalkat (174cm 55kg). Nagyon kevés a testzsírszázalékom, egyszerűen a zsír nem "ragad" meg rajtam hiába eszem bármit, csak izom megy fel, de abból se sok. 1,5 hónapja kezdtem el beállítani az egészséges táplálkozást (azelőtt nagyon erős tisztítókúrát csináltam) azóta csak vizet iszom és semmi édességet sem eszem, hanem csak normális kajákat, pl. hús+rizs, gyümölcsök, tehát amik ideálisak a testtömegnöveléshez. Hetente 2x edzem 1,5 órát, sajnos nincsenek súlyzóim így úgy szoktam, hogy a táskámat megpakolom 15kg-mal kb és minden gyakorlatot úgy végzek, pl. fekvőtámaszok, húzockodás, tolóckodások, még a táskába szoktam tenni olyan 15-20kg súlyt és azt szoktam emelgetni talán ez is ér valamit. Megerősödtem, de valódi izmot nem látom, hogy sikerült felszednem. Ezenkívül még jógázom mindennap, állítólag ez segítheti az izomnövekedést.

Mit ajánlatok, hogy valódi izmot tudjak felszedni? Mert ez borzalmas, hogy semmi zsír se megy fel, mert így borzalmasan vékonynak nézzek ki. Akár 1 hétig itthon ülhetnék és teli ehetném magam akkor se látszana semmi... Meg alapból későn érő típus vagyok.

2012. nov. 22. 12:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Csinálj házilag súlyzót,Nekem is olyan van.
2012. nov. 22. 22:56
 12/14 A kérdező kommentje:
Ok köszi a válaszokat.
2012. nov. 23. 15:29
 13/14 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen vastelepek, régen MÉH-telep volt a nevük, most nem tudom mi, egy-két rokonom régen onnan szerzett be vasrudakat, vasgolyókat, aztán az ott lévő fazon pár sörért összehegesztette őket. :) Már kész is volt a súlyzó.
2013. jan. 3. 00:53
 14/14 anonim válasza:
De ha nem tudsz annyit enni hogy bevigyed a napi 120-130 fehérjét vehetsz tejsavó fehérjét (100%-os biológiai értéke van ez tiszta fehérje nem kell félni tőle) napi 2x edzés után és reggel pihenőnapokon reggel kaja után és este
2016. aug. 21. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!