Van olyan étrend mint a Harcosok étrendje, csak egy kis reggelivel megtoldva?
Akkor az már nem a harcosok étrendje lenne. De amúgy is hagyd azt a baromságot és legyen normális étrended, pl ha izmosodni szeretnél, akkor tömegnövelő étrend:
Tömegnövelő étrend: napi 2-2,5g*testtömegkg fehérje kell és 5-6g*ttkg szénhidrát (ch).
Ezekből kellene leginkább összerakni:
fehérje: sovány húsok (csirke, pulyka, hal, marha), sovány túró, tojás, protein tápkieg.
ch: zabpehely, rizs, teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta, sok zöldség.
zsír: omega3, lenmagolaj.
Itt találsz tömegnövelő étrendeket is: [link]
Hány éves vagy?! A nagylányom (14) elkezdte, de egy hét múlva feladta, szerintem a WD csak felnőtteknek való. Ha Te is gyerek vagy még, akkor egyél európai módra; ha viszont felnőtt vagy, akkor ne foglalkozz a családdal...
A WD egyik kulcsa a tejsavó-fehérje, szóval ha eddig azt nem ettél volna, vegyél egy hordó csokis proteint, és az egészen olyan reggeli kakaó-fílinget biztosít... Külön reggelizgetni iskola, munka mellett amúgy sincs sok idő.
Mostanában rendesen ebédelek: összevágok 2-3 levél salátát, paradicsomot, pritamint, néha répát, leöntöm egy kis joghurttal némi kapros fűszerrel megszórva, és főzök hozzá két tojást. Teljesen *ebédnek* néz ki, nyugodtan leülök a többiekkel enni és ezt fogyasztom el. Mivel melegíteni nem kell, még külföldre is ezt viszem el egy kis dobozban, és arra alkalmas időpontban bekanalazom. Nap közben rágcsálok egy-egy almát, mandarint, narancsot, de inkább gyümölcsteát iszom. Este pedig szépen leülsz a családdal, és amíg ők vacsoráznak, te is azt teszed, csak megfelelő sorrendben és mennyiségben. :) Persze naponta egy tálca csirke (4-5 felsőcomb vagy min. 2 egész csirkecomb) az alap. Meg ami nehézség még, az a normális szénhidrát utána - a legjobb, ha beszerzel egy kenyérsütőgépet meg egy normális recepteskönyvet vagy receptet, és sütsz magadnak kenyeret. Mostanában én a kókuszos-mazsolás kalácsra vagyok rákattanva, csak sima vajjal eszem, és 100% graham lisztből sütöm. Vagy pedig hétvégén, ha van időm, sütök magamnak linzert, almás pitét vagy hasonlót szintén tk. lisztből -- sajnos a család előbb ér a hűtőhöz mint én, és turbó sebességgel képesek felenni a WD kajcsimat. :))
Elég szomorú, hogy "nem engedik" elkezdeni. Ráadásul olyan fölösleges berögzült szokások miatt mer reggelizni köll megebéd sem maradhatám ki meraz nemjó.
Hallgass Montez-re hagyd ezt a Baromságot, vegyél inkább mindenféle szereket, fehérjét meg kiegészítő tablettákat hogy jó "izmos" legyél nehogymá éhen hajlanak a tápszergyártó cégek. Merazjó
Ha olyan aki még a kezében sem tartotta a HÉ. könyvet, vagy netán ki sem próbálta, minek osztja az észt?
A népszerűségeden ez nem változtat, de ha szeretnél pofozkodni, hozzám jöhetsz! :))
Ne említsük a paleót a harcosok étrendjével. A paleó rengeteg megszorítást tartalmaz, hogy mit nem ehetsz (kezdve a gabonákkal és tejtermékekkel), a harcosokban semmi ilyen nincs, kivéve, hogy a feldolgozott szénhidrátokat nem kultiválja, ami helyén való is. De a harcos étrend teljesen átlagos ajánlásokat tartalmaz arra nézve, hogy mit egyél. Szemben a paleóval.
A harcos inkább arra szorítkozik, hogy mikor egyél. Nem egy nagy wasistdas. Nekem viszont bevált. Lehet, hogy egy rendes, kiegyensúlyozott testépítő étrenddel jobb eredményt lehet elérni, de nekem a harcos étrend ritmusa nagyon fekszik. Túl azon, hogy 3 hónap alatt 8 kg-ot fogytam (és izomból egy grammot sem) úgy, hogy hatalmasakat zabálok és soha nem vagyok éhes, egész nap jól érzem magam és teljesen fit vagyok.
Te meg egyél úgy, ahogyan szeretnél, ha meg pofozkodni van kedved, gyere le a bokszklubunkba és ott kiélheted magad. :)
Nyilván nem szó szerint értettem...
Lehet, hogy előítéletes vagyok, de számomra az ilyen emberek, akiknek kell valami "sablon" amivel magukévá tudnak tenni egy filozófiát, mentálisan gyengék és határozatlanok. És ez bosszant. Miért kell valamit "Pirostörpék étrendjének" hívni (például) ahhoz, hogy eljusson széles tömegekhez? Miért nem lehet csak szimplán, egyszerűen EGÉSZSÉGESEN ÉTKEZNI anélkül, hogy bármilyen köntöst is ráhúznánk? Ez bosszant az update rendszerben is, hogy millió low-carb diéta létezik. Erre ez a csökött agyú rendőr (aki mellesleg mégse olyan csökött agyú) fogta, átültette az egészet egy brandbe, elnevezte update-nek és veri a mellét, hogy az ő találmánya. Meg lehet nézni a "termékeit", hogy milyen beszállítóktól van. Például a kenyerét a Ceres pékség gyártja, akiktől szintén lehet venni csökkentett CH tartalmú kenyeret ami gyakorlatilag ugyan az, mint az update kenyér, csak olcsóbb.
Kicsit elkanyarodtam, de a lényeg az, hogy engem ez a jelenség bosszant, hogy amég "csak" 1-2 ember szajkózza, hogy fontos a "mit" és a "mikor" addig mindenki leszarja, de amint valaki belebújtatja egy barátságos köntösbe, nevet ad neki, esetleg kapcsol hozzá más dolgokat (merchandising) millió követője lesz. Egyszerű tömegpszichózis.
A Harcosok étrendje csak egy könyvnek a címe, semmi extra. A norbi update az megint egy másik probléma. Ne keverjük össze a dolgokat.
A hacosok étrendjét azért hívják így, mert a szerző arra világít rá (teljesen jogosan), hogy az emberi civilizáció történetének legnagyobb részében a vacsora (latinul cena) volt a döntő jelentőségű étkezés. Mert a paraszt hajnalban elment a mezőre dolgozni, a harcos meg gyakorlatozni vagy harcolni. (Innen a cím.) Este meg jött, igen szép magyar szóval, az estebéd.
A harcosok étrendjétől nem kell hülyét kapnod. Néhány egyszerű megállapítása van, többek között, hogy ha reggel nem nyomod fel az inzulinszintedet szénhidrátokkal, akkor nem leszel egész nap éhes. Ki lehet próbálni.
Mondom, a WD (harcos étrend) nem egy csodadiéta, még csak nem is diéta. Csak egy ajánlás, hogy hogyan kellene étkezni. Nekem NAGYON bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!