Protein mellé milyen második táplálékkiegészítő mehet?
16/F vagyok. Étrendem van és súlyzós edzéseket végzek heti 5 alkalommal. Edzés után iszom egy adagnyi fehérjeturmixot (BioTech Nutrion gold) és esténként még egyet lefekvés előtt.
Milyen kiegészítőt ajánlanátok másodiknak? A kreatinról tudom, hogy fontossági sorrendben egyáltalán nem az első, ahogy sokan hiszik. Aminosavakon gondolkozom, de még kezdő vagyok és nem látom jelentősségét annak, hogy aminosavat használjak.
A Növekedési hormon fokozók csak a piac legnagyobb átverése, tömegnövelőt meg nem akarok szedni.
Mit ajánlotok?
A legfontosabb egy jó multivitamin. Edzés utánra pedig protein + gyors ch (vitargo, dextróz, stb). Tehát pl ch az kellene edzés után a protein mellé, ha tömegelsz.
A kreatin ilyenkor szerintem fontosabb, mint a plusz aminosavak, de megoszlanak a vélemények. Szálkásításnál már egyértelműen előtérbe kerül a bcaa, HMB, és a glutamin is.
Én még használok edzés előtti energizálót is, NO Explode 2.0, de sok jó van. Jól pörget edzés alatt.
Tesztoszteron optimalizálót 30 éves kor alatt felesleges használni, pénzkidobás.
ja, és este ne gyors fehérjét egyél (nitro gold), hanem sovány túrót, mert ebben van lassan felszívódó fehérje, a kazein, ami ellátja az izmokat fehérjével éjszaka. Kis proteinnel azért ízesítheted.:)
Ha van étrended akkor nincs is szükséged tömegnövelőre, mert az csak arra való hogy a hiányzó kalóriákat pótold belőle semmi szteroid vagy ilyesmi, az amino-ból max bcaa kellhetne edzés közbenre, de egyébként ez a sorrend
1.fehérje
2. Multi
3. Halolaj
4. Kreatin
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!