Ti melyik küzdősportot/harművészetet javasoljátok?
Figyelt kérdés
Heti két alkalommal járok konditerembe, néha három (a heti két tesiből az egyik telente konditermi edzés), de kevésnek érzem ezt a mozgást és szeretném valamivel kiegészíteni. A közelben box, ju jistu vagy kyokushin karate edzések vannak (thai box is, de az annyira nem szimpatikus). Esetleg krav maga, de az önvédelem. Nem tudok dönteni, kíváncsi vagyok, ti mit ajánlotok.
Egyébként az érettségi után megpróbálok bekerülni a MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképző Iskolába, szóval a kondícióm/állóképességem fejlesztése se elhanyagolható.
Még küzdősportokkal/harcművészetekkel nem volt dolgom, ebből a szempontból abszolút kezdő vagyok.
Esetleg ha tudtok kick-box edzést Salgótarjánban, az is egy lehetséges opció.
A válaszokat előre is köszönöm :)
2012. nov. 11. 13:56
11/13 anonim válasza:
Igen, egyet kell értsek az előttem szólóval. De ha lehet egyértelműen fogalmazni, mert elvégre harcművészetről lévén szó: a karatéban sok kis bohóc pattog fehérben, mindenféle övszínekre vadászva. A bokszban ilyen nincs, aki a jobb az nyer, nem számít az öv, meg egyéb hierarchián alapuló ökörségek. Az hogy edzésen nem ütnek fejre egy rossz vicc. Az hogy edzésen nem tapasztalják azt, hogy valaki tiszta erőből arra törekszik, hogy úgy megüsse, hogy megfeküdjön szintén lagymatag. Szóval, ha összeeresztenek egy full kontaktban nyomuló sportolót egy fejre soha nem ütő, de azt remekül imitáló bohóccal, akkor mindig az utóbbi húzza a rövidebbet. Azok akik itt a karatéról írogatnak menjenek már le egy boksz, thai box stb. edzésre. Meg fogják tapasztalni, hogy mi a különbség, de tényleg!
12/13 anonim válasza:
Ja, persze, végül is a k1 világbajnok is boxoló...
13/13 rostas martin válasza:
ju jitsu brazil vagy japan a ha japan akkor mindenkep menj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!