Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Hogyan haladjak fekvenyomásba?

Hogyan haladjak fekvenyomásba?

Figyelt kérdés

7. osztályos koromban kezdtem járni birkózásra meg box-ra

de abba kellet hagynom ideiglenesen mert nagyon romlottak a jegyek.Most vagyok 8. osztályos és nem akartam elpuhulni szóval elkezdtem 1 hete kondiba járni.Rögvest neki ugrottam a fekvenyomásnak.De mivel ebben a témakörben kicsit tudatlan vagyok össze vissza nyomtam.Ma is voltam és úgy csináltam hogy 40kg aztán 50kg aztán 60kg és végül 70kg 3szor.Nagyon büszke voltam magamra hogy,ez sikerült de ti mondjátok meg hogyan csináljam hogy minél többet sikerüljön kinyomni kevesebb idő alatt.

14/F

2012. nov. 4. 17:38
 1/9 Takumi ***** válasza:
Ezt nem értem. Miért akarsz rövidebb idő alatt sokat kinyomni? Esetleg versenyre akarsz menni vagy mi?
2012. nov. 4. 17:53
 2/9 A kérdező kommentje:

Hát kicsit érdekelnek az efajta versenyek de igazából van egy vetély társam aki már régebb óta gyúr és 80-at nyom fekve.Valahogy leakarom körözni :)

De nagyon szeretek sportolni szóval nehogy félre értsetek nem csak a versengés miatt csinálom

2012. nov. 4. 18:12
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem 14 évesen még ne terheld nagy súlyokkal az ízületed, maradj olyan súlynál, amivel kb 8-10 ismétlés megy. Később majd tolhatod a nagy súlyos edzéseket.
2012. nov. 4. 18:16
 4/9 Takumi ***** válasza:
Elsőre énis ezt akartam írni mint Montez de aztán ahogy nézem mindneki 11-15 évesen akar Arnold lenni. Soha ne azért edz, hogy húúú lenyomom őt. Jó az egészséges versengés de először gyakorlatok helyes végrehajtása a cél. Nyomhat 80 al ha szabálytalan. És lábazni se felets el!
2012. nov. 4. 18:20
 5/9 anonim ***** válasza:

Így van, kell lábazni, de itt is vigyázni kell még 14 évesen a nagy súlyokkal történő guggolásokkal a gerinc védelme miatt. Sőt ne menjenek még nagy súlyos támasz nélküli kétkezes evezések, mellről nyomások, felhúzások.

De edzeni persze lehet és kell is mindenre, de ésszel.:)

2012. nov. 4. 18:28
 6/9 A kérdező kommentje:
És hogy csináljam?Miből mennyit és hány ismétlést?Főképp bicepszre meg mellre akarok gyúrni de nem fogom hanyagolni a többitse.
2012. nov. 4. 18:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

kezdőknek először 2 hónapig teljes testes 3 napos edzés kell:

[link]

Majd lehet után osztott edzésre váltani. Célszerű először egy kétfelé osztott edzést végezni, un. A-B-A, B-A-B edzésrendszerben:

[link]

Ezután mehet a teljesen osztott edzés, ahol már egy izomra 3-4 gyakorlat is mehet (kisebb izmokra 2-3, nagyobbakra 3-4), így egy héten egy izomcsoportra már csak egyszer edzünk, hogy megfelelően tudjunk regenerálódni.

Naturálban maradjunk 3 vagy 4 napos edzésnél:

[link]

[link]

2012. nov. 4. 18:38
 8/9 Takumi ***** válasza:

Leírom az edzéstervemet hátha segít:

Hétfő: láb

Kedd: mell+tricepsz

Szerda: Hát

CSütörtök: Bicepsz váll

Minden edzés végén hasazás, ha van erőm 1 héten 2x is lábazok. Gyakorlatokat 2-3 hetente cserélgetem.

2012. nov. 4. 18:50
 9/9 A kérdező kommentje:

Óh nagyon köszönöm a válaszokat!

Sokat fognak segíteni a következőkben! :)

2012. nov. 4. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!