Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mit tennétek ebben a helyzetbe...

Mit tennétek ebben a helyzetben a helyemben? ( lent egy kisregény )

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy 15 éves srác vagyok állítólag elég jó alkatom van (eddig mindkét iskolámban lévő tesitanár(ok) mikor kérdezték, hogy én mit sportolok és mondtam, hogy semmit meglepődtek és rázták a fejüket, hogy hát pedig te vihetnéd valamire egy kis szorgalommal )

Ez volt a múlt meg a leírás rólam.

Most gondolkodom, hogy mit tegyek és nem tudom mi lenne a legjobb, szeretnék kondizni, de a szüleim nem engednek konditerembe, mert általában 7-8 órám van és így is későn érek haza és ezt a kondizás megdobná 1,5-2 órával... és most gondolkodom, hogy megérné-e használtan venni kondigépet/kondigépeket, nyilván az egyik egy fekpad lenne meg talán kellene egy haspad, ez nem nagy tétel, főleg ha a szüleim is adnak bele, viszont a táplálékkiegészítőkkel már kicsit más az egész, mivel azt nem elég egyszer megvenni, és ha elkezdem, de utána nem lesz pénzem venni megint akkor az eddigiek kárba mennek...

esetleg milyen olcsó de jól használható kondigépet tudtok?

Még azt hozzá tenném, hogy a mostani nyári szünetben fekvőtámaszoztam,húzóckodtam,tolóckodtam,haspréseztem,felüléseztem, mondták is páran a suliban, hogy én tuti gyúrtam a nyáron, de ezt végül abbahagytam,mert interneten több helyen is azt olvastam, hogy a megfelelő tápanyag bevitel nélkül inkább ártok az izomzatomnak ezzel ( ha egész nap tojást,sajtot,tejet fogyasztottam akkor sem érte el a 2g ot kilónként a fehérjebevitelem )

Szóval érdemes-e szerintetek beruházni kondigépekbe, ah igen milyenekbe (képpel ha lehet) használtan venném persze.

Érdemes lenne ezt akár EGYELŐRE táplálékkiegészítő nélkül csinálni?

Ha ezek közül egyik sem lenne jó döntés, szerintetek csinálgassak e fekvőket, meg ilyen szabad súlyos dolgokat itthon?

Esetleg tudnátok ajánlani olcsóbb de mégsem annyira rossz minőségű étrend kiegészítőket ( edzés utáni fehérje/szénhidrát illetve egy-egy étkezést kiváltó fehérje/szénhidrátot)

2012. nov. 2. 23:32
 1/6 anonim ***** válasza:
tej az kuka semmit sem ér,érdemesnek nem tudom hogy érdemes e lehet egy kondibérlet mégiscsak olcsóbb lenne dumáld le szüleiddel akard és menni fog,hogy érdemes e tápkieg nélkül?igen ha kajából be tudod vinni a megfelelő mennyiséget akkor nincs tré ez csak TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTÓ de mindenképp hasznos
2012. nov. 2. 23:41
 2/6 A kérdező kommentje:

Hidd el próbáltam, nem engedik, persze nyáron engednék, mert akkor nincs suli...

Másrészt viszont azért hagytam abba az otthoni kis edzegetést mert nincs meg normális kajából a megfelelő mennyiségű tápanyag, még úgy sem ha próbálok minél fehérjedúsabb dolgokat enni, persze van, hogy megvan mikor van otthon egy csomó hús, de ez nem mindig van így...

Képet meg azért nem tettem fel mert nincs fényképezőgépem a telefonomon lévővel pedig csak nagyon rossz képet tudtam csinálni... :S

2012. nov. 2. 23:49
 3/6 Éndzsöl ***** válasza:
Kézisúlyzók, kétkezes súlyzó, súlyok, felszerelhető húzódszkodó mindenképp kellenek. Én vennék egy francia-rudat is, de ha kiszorulsz a költségvetésből, akkor annyira nem nagy gond, ha nincs. Fekvenyomó pad és egy multifunkcionális kondigép (amin van húzódszkodó, tolódzkodó, tárogató)) lenne az ideális. Drágábbak, de lehet venni olyat, ami együtt tartalmazza a kettőt, pl.: [link] Ezek összességében nem olcsók, de ennyi cuccal, már vígan lehet otthon edzeni. Tápkiegek nem szükségszerűek, de hasznosak. Esetedben egy tejsavóprotein kellene gyors ch-val, pl: szőlőcukor, valamint vitamin. :) Szerintem ez neked elégséges lenne, más nem kell. Az étrendre pedig meg kell próbálnod odafigyelni. Csak hogy magamat említsem, én sem gondosan beállított étrenddel kezdtem, mégis fejlődtem persze, de nem olyan mértékben, mint egy rendes étrenddel. :)
2012. nov. 2. 23:55
 4/6 Magyarvitéz ***** válasza:
Szerintem ,ne gépet vegyél ,elég drága.Habár egy fekvepad nem rossz.Nem tudom milyen árban vannak.A szabadsúlyos edzéssel is el lehet érni eredményt.De nem fekvőkkel ,és felülésekkel.Viszont ha már veszel egy egy rudat hozzá súlyokat és mellé 1 kezes súlyzó készletet azzal már tudsz mit kezdeni.És nem hiszem ,hogy a fekvők miatt kéne tartanod attól hogy roncsolja az izmokat ,nem megfelelő táplálékbevitel mellet.
2012. nov. 2. 23:56
 5/6 Éndzsöl ***** válasza:

Még kiegészítés, lemaradt a végéről.: NE HAGYD ABBA!

15 évesen nagyon kevesen tudják megoldani, hogy ideális feltételeket teremtsenek maguknak a gyúráshoz. Főleg az étrendet nehéz megoldani. Én mégis azt mondom, hogy van értelme csinálni, tegyél meg mindent, hogy a lehető legjobb legyen az a kaja, aztán ahogy esik úgy puffan. :)

2012. nov. 2. 23:58
 6/6 anonim ***** válasza:

Én a helyedben állítható fekpad+ egykezes és kétkezes rudak jó sok pakolható súllyal vennék. Ezzel már meg lehet dolgoztatni az izmokat.

A kaján is nagyon sok függ, nehéz ebben a korban megfelelő körülményeket teremteni, ahogy ezt már írták. De valóban ne add fel!!

2012. nov. 3. 00:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!