Testépítők, ti hány tojást esztek meg egy nap, hogy ne legyen magasa koleszterinetek?
Szerintem még 5-6 sárgája sem vinné el a koleszterin értéket, ez inkább genetika, de nem célszerű többet enni sárgájából, mint 3-4, maga a telített zsírbevitel miatt.
Én így eszem: 2 sárgája+ 8-10 fehérje.
Ha vacsira megy a tojás: 6fehérje,3sárgája
ha edzés után:csak 5 fehérje
régen napi 10 volt és rántottaként kolbásszal sonkával zöldséggel egy v két evésre le is ment
de van ettől dúrvább is haverom régebben olimpiaia kerettag bírkozó volt most akkora mint egy grizlimedve és azt mondja h nem koxol hanem naponta 30 tojást eszik meg és erőben is ott van olyan igazi paraszterő is szorult bele a gyúráson kívül amúgy a tojás alegteljesebb legjobban felszívódó fehérjeforrás ami komplex formában fogyasztható és most nem a porokat értem ezalatt.hanem teljes értékű ennivalót.
utolsó, ez nem így van. Pont, hogy nyersen a fele sem szívódik fel és még kockáztatsz egy szalmonella fertőzést is. Arról meg ne is beszéljek, hogy a nyers tojásban lévő avidin enzim megköti a biotint (h-vitamin) így még vitaminhiányt is okoz.
Miért csökkenne főzéssel a tápanyag??? Pont, hogy azzal teszed felhasználhatóvá. A húsban sem csökken a fehérjetartalom sütéssel és főzéssel. A tojásban is megmaradnak. Szóval gondold át az előző kommentedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!