SCITEC C-1000 C-VITAMIN-ról vélemények?
elég lesz igen de jobban járnál a vitaking aszkorbinsavval az 400g és 3700ft.
ez csak 100g és 2100-2200ft szóval egyértelmű hogy melyik éri meg jobban,annyi hogy a vitaking az nem kapszulás meg tablettázott hanem simán por.
Ha a C-vitamin askorbinsav, akkor teljesen mindegy, hogy Scitec, Biotech, vagy akármelyik márka. Az askorbinsav mindenhol askorbinsav. Ami ez esetben a lényeg, 1 adagban mennyi van. 1 dobozban mennyi van? És mennyi az ára. Természetes, hogy por verzióban olcsóbban jönnél ki.
De a napi 1000mg természetesen elegendő.
Ellenben jön egy de. Ugyan is minél nagyobb dózist juttatunk be egyszerre, annál kevesebb mennyiséget képes a szervezet felszívni. Van egy ilyen tézis (nézet). Szerintük napi többször kis adag. 100-200mg ugyan is kb 75%-ban felszívódik. De 1000mg már csak 50% körül.
Személy szerint maradok egy harmadik variánsnál. 500mg C-vitamin kombinálva polifenolokkal (zöldtea, szőlőmag, gombakivonat). Egyes tanulmányok szerint a C-vitamin sokszorozva hatásos.
mert ha szar akkor nem veszek 2doboznyit :D
1dobozt még elszedegetem,ha nem jön be...de fél év az sok :D
Én kb. 3000 mg-ot szedek naponta, ezt 3-4-5 adagban elosztva, ha beteg vagyok, ennél is többet.
Gyógyszertári aszkorbinsavat veszek, 10 deka 900 Ft.
Szrtem is jobban jársz, ha az 1000 mg-ot nem egyben veszed be, hanem szétosztva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!